Middag, Plantebaserte oppskrifter

Linsegryte med rødbete og ingefær

Hva gjør du med restene (den såkalte “pulp’en”) som blir igjen når du juicer grønnsaker? Jo, du putter det i en digg suppe eller gryte vel! Her har jeg brukt restene etter en deilig ingefær- og rødbetejuice.

Oppskrift:

  • 1/2 gul løk
  • 2 store gulrøtter
  • 3 hvitløksfedd eller 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1/2 selleristilk
  • 1/2 søtpotet (kan sløyfes eller du kan bruke vanlig potet)
  • ca. 3 dl rester etter ingefær- og rødbetejuice, du kan også bruke revet ingefær og finkuttet rødbete (rødbeten kan evt. sløyfes, smaken blir nydelig uansett ; ) eller bruk de restene du måtte ha, det meste funker!
  • 2 dl røde linser
  • 1 ts glutenfri buljong
  • 1/2 ts cumin
  • et lite dryss cayennepepper
  • en liten skvis sitronsaft
  • vann

Fres løk og hvitløk i en kjele til det mykner. Tilsett resten av grønnsakene, linsene, buljong, krydder og nok vann til at det dekker alt. Kok på svak varme til linsene er gjennomkokte. Rør rundt for å mose de møre linsene litt. Smak til med litt sitronsaft.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: