Jeg blir aldri lei av deilige, spicy supper – spesielt ikke denne varmende, immunstyrkende gulrot- og søtpotetsuppa!
Du trenger:
(Til ca. 4 porsjoner)
6 store økologiske gulrøtter, i biter
1 stor eller 2 små søtpoteter, skrelt og skåret i biter
1 økologisk selleristang, hakket
1/2 gul løk, hakket
2-3 hvitløksfedd, finhakket
Fersk ingefær, ca. 1 tommelstørrelse, skrelt og finrevet
1/2 rød chili, renset og finhakket
3 toppede ss kokoskrem (den kremete kokosmassen som skiller seg fra kokosvannet i boksen når du setter den kaldt)
Saften av 1/4 sitron
1-2 ts gluten- og gjærfri buljong
Ca. 1 ts spisskummin
Ca. 1 ts malt koriander
Ca. 2 ts gurkemeie
2 dl økologiske røde linser
Slik gjør du:
- Fres løk og selleri i en tykkbunnet kjele til det blir mykt. Tilsett hvitløk og surr i et par minutter til.
- Ha i gulrot og søtpotet, krydder, buljong og chili og hell på vann til det rekker ca. 5 cm over grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er lett gjennomkokt, ca. 8-10 min.
- Kok linser for seg i en egen kjele etter anvisningen på pakken.
- Tilsett ingefær og kjør suppa med stavmikser til den er helt jevn. Ha evt. i litt mer vann hvis den blir for tykk.
- Tilsett kokoskrem, sitronsaft og de kokte linsene, og smak til med himalayasalt og grovkvernet pepper.
- Pynt med fersk koriander og sesamfrø og servér!