Jeg digger supper om høsten og denne hvitløkssuppa har blitt en storfavoritt her hjemme. Enkel og kjapp å lage, skikkelig smakfull og ikke minst helt super for immunforsvaret!
Du trenger:
Ca. 6 hvitløksfedd eller en hel kinesisk hvitløk, hakket
1 stor løk, skåret i store biter
1 boks hakkede tomater og ca. like mye vann (tilpass mengden etter hvor mye grønnsaker du har i)
Litt gluten- og gjærfri buljong (fås på helsekosten)
1 ss paprikapulver
1-2 ts gurkemeie
1/2 rød chili, renset og finhakket
Valgfrie grønnsaker, f.eks blomkål, potet, paprika, selleri og gulrøtter, og evt. en håndfull bønner eller kikerter
En skvis sitronsaft
Slik gjør du:
- Ha alle grønnsakene i en stor gryte (bruker du poteter i bør disse få koke noen minutter før du tilsetter resten av grønnsakene).
- Tilsett de hakkede tomatene, buljong, paprikapulver, gurkemeie, hvitløk og chili. Ha i nok vann til at det dekker grønnsakene, tilsett evt. litt mer vann etterhvert hvis suppa blir for tykk.
- La suppa småkoke under lokk til grønnsakene er kokt.
- Ha evt. i ferdigkokte bønner eller kikerter til slutt.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hell over noen dråper god kaldpresset olivenolje og pynt med ferske urter.