Grønn livsstil, Grønt hjem, Vaskemidler

Vaskenøtter – funker det?

Vaskenøtter er et 100 % rent naturprodukt som brukes til klesvask. Det består av skallene fra tørkede Sapindus Mukorossi-nøtter (eller egentlig er det faktisk et bær) som har et rikt innhold av saponiner (såpestoff). Du putter 4-5 vaskenøtter i en liten pose, som gjerne følger med i pakken, og slenger den i vaskemaskinen sammen med klesvasken.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til vaskenøtter i starten. Men jeg ble positivt overrasket over hvor effektive de faktisk er! De funker kanskje ikke på de aller verste flekkene, men på lett til normalt skittent tøy er de like effektive som vanlig vaskemiddel.

Jeg digger at det er et helt rent naturprodukt, økologisk og uten noen som helst tilsetningsstoffer eller parfyme. Og så er det utrolig lettvint å bruke og holder vaskemaskinen fri for vaskemiddelrester. Dessuten skåner det jo både hud, kropp og miljø for skadelige stoffer.

Vaskenøtter får du blant annet kjøpt på iherb.com. Bruk gjerne rabattkoden min hvis du handler der for første gang, så får du $5 – $10 i rabatt: KEQ031

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR