Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Ukesmeny

Ukesmeny: Tirsdag

  • Rise & shine: Ca. 5 dl vann med saften av 1/2 sitron.
  • Morgensmoothie: Grønn smoothie med 3/4 stang økologisk selleri, 1/2 ring med ananas, 1/2 økologisk eple, 5 små økologiske salatblader, en 5 cm stor agurkbit, litt sitronsaft, en liten bit ingefær, 3 ts hvetegress og 2-3 dl vann.
  • Frokost: Havregrøt av glutenfrie havregryn med økologiske skogsbær, hampfrø, valnøtter, rosiner, kanel og sukrin på toppen. Et glass appelsinjuice og en kopp koffeinfri kaffe.
  • Mellommåltid: En økologisk banan og en shake med spirulina og Best of Greens fra Pure Planet.
  • Lunch: 4 skiver nybakt glutenfritt brød (oppskrift nedenfor) med tofu-smøreost, paprika og agurk på.
  • Mellommåltid: Pick Me Up-smoothie (oppskrift her).
  • Middag: Wok med kikerter og peanøtt- og kokossaus (oppskrift nedenfor), servert med durra.

DAGENS OPPSKRIFTER:

Glutenfritt brød, 2 stk:

500 g Jyttemel

250 g Fibra Teff-mel

150 g quinoamel

100 g kokosmel

Ca. 7 dl lunkent vann

1/2 dl olivenolje

1 pakke tørrgjær

1 ts lønnesirup

1 klype himalyasalt

Gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø

-Bland vann, gjær, lønnesirup, salt og olje i en bolle. Ha i mel og elt deigen i kjøkkenmaskin i minimum 15-30 min. Bland inn frø mot slutten. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 45 minutter. Del deigen i to, form til brød og ha i brødformer. Stekes på 200 ℃ i 30 minutter.

Peanøtt- og kokossaus:

1 ss økologisk peanøttsmør

2-3 ss glutenfri soyasaus

2 bokser kokosmelk

1 fedd hvitløk

3/4 ts paprikapulver

1/4 ts cumin

1/4 ts koriander

1 ts gurkemeie

Et lite dryss cayennepepper

2 ts lønnesirup

Sitronsaft

Fersk koriander

-Varm en wokpanne og ha i litt olje, penøttsmør, hvitløk og krydder. Fres i et par minutter. Ha i kokosmelk og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med lønnesirup og sitronsaft. Dryss fersk koriander over før servering.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR