Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Ukesmeny

Ukesmeny: Lørdag

  • Rise & shine: Ca. 5 dl vann med økologisk eplecidereddik.
  • Morgensmoothie: Grønn smoothie med 1/4 appelsin, saften av 1/4 sitron, en 5 cm stor agurkbit, en neve økologiske salatblader, 1/2 økologisk selleristang, 1/2 ananasring 3 ts hvetegress.
  • Frokost: Havre- og bokhvetegrøt av glutenfrie havregryn og Creamy Buckwheat fra Bob´s Red Mill med valnøtter, rosiner, sukrin og kanel.
  • Mellommåltid: Shake med spirulina og Best of Greens + et økologisk eple.
  • Lunch: Pitabrød fra gårsdagens middag med tomatsaus, bønner og avocado.
  • Mellommåltid: Pick Me Up -smoothie (oppskrift her).
  • Middag: Grillede rødbetburgere (oppskrift nedenfor) med potetsalat (oppskrift her), grillet søtpotet, sopp og aubergine og vegansk lyn-tzatziki (oppskrift nedenfor). Til maten drakk jeg økologisk herregårdscider fra Kiviks (fra Vinmonopolet); nydelig hvis du har lyst på alkoholfritt med bobler!

DAGENS OPPSKRIFTER:

Rødbetburgere, 4 porsjoner (inspirert av rødbetburgeren på Mono):

200 g rødbeter, rå, skrelt og revet

30 g løk

1 fedd hvitløk

1,5 dl havregryn

1 dl Jyttemel

Himalayasalt

Pepper

-Kjør 3/4 av rødbetene i food processor sammen med løken og hvitløken til du får en jevn masse. Ha det over i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og evt. annet krydder/urter. Sett bollen i kjøleskapet i 30-60 minutter. Form burgere i valgfri størrelse og stek dem i olje på begge sider til de er gylne. Hvis du griller dem bør du først pensle dem med litt olje.

Vegansk lyn-tzatziki:

3 dl økologisk soyayoghurt

1 hvitløksfedd

1/3 agurk

Himalayasalt

Pepper

Sitron

-Riv agurken og klem ut vannet av den i et tykt lag med kjøkkenpapir. Riv hvitløken og bland alt sammen med yoghurten. Smak til med salt, pepper og sitron.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR