Makeup, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Scotch Naturals WaterColors

I går fikk jeg disse to fine neglelakkene i posten. Scotch Naturals WaterColors i fargene Neat og Kiltlifter. Scotch-lakkene er vegan, parfymefri, glutenfri, giftfri, parabenfri, og inneholder ingen av giftstoffene vanlige neglelakker ofte inneholder – slik som ethyl acetate, butyl acetate, nitrocellulose, formaldehyd, toulene, ftalater, aceton, og tungmetaller.

Det er første gang jeg tester neglelakk fra Scotch, og har heller ikke testet særlig mange giftfrie neglelakker tidligere. Var derfor spent på om de kom til å holde mål. Vannbasert neglelakk høres liksom ikke så holdbart ut.

Scotch-lakken viste seg å være kjempefin å legge på neglen. Den er lett å få jevn, penslen er god å bruke og lakken er så og si luktfri. Resultatet ble en ganske nøytral farge (testet den lyse fargen Neat i går), og neglene ble skinnende blanke. Etter 24 timer er lakken fremdeles blank og fin, og uten riper eller avflassing.

Om neglelakken tåler noen dager med normal slitasje gjenstår å se.* Men foreløpig ser det lovende ut, og jeg tror jeg begynner å bli en Scotch-fan!

Lakkene fra Scotch finnes i en drøss av fine farger og de er å få kjøpt flere steder på nettet. De billigste jeg fant var på evokeelegance.com, der jeg betalte litt over 200 kr for to neglelakker inkludert frakt.

*OPPDATERING: Etter to dager har lakken begynt å flasse av. Det er nok lurt å sørge for at neglene er helt rengjorte og fri for fett og olje før du lakker dem, og så legge en top-coat over lakken. Jeg la kun ett lag av neglelakken, men det er nok lurt med 2-3 lag. Man kan nok ikke regne med like god holdbarhet på giftfrie lakker som på konvensjonelle lakker, men det er vel prisen å betale for sunne negler ; )

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR