Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Iherb.com, Naturlig skjønnhet

Alternativ til øyekrem

Dyre, konvensjonelle øyekremer, proppfulle av kjemikalier som metylparaben, parfyme, retinyl acetate og oxybenzone, gjør mer nytte for de som tjener penger på dem, enn for deg. Hvorfor utsette den tynne huden rundt øynene, øynene i seg selv og resten av kroppen din, for skadelige stoffer – for en øyekrem som mest sannsynlig ikke virker en gang? Ikke hør på dama i parfymeriavdelingen, hun får betalt for å fortelle deg hvor viktig og virkningsfullt øyekrem er.

Men å gi den skjøre huden rundt øyene litt ekstra kjærlighet, er i utgangspunktet ikke så dumt; Fine linjer og rynker kommer uansett, men med mye fuktighet unngår du de verste tørrhetslinjene.

Bytt ut øyekremen din med en næringsrik olje som mandelolje eller arganolje. Massér oljen lett inn i huden med fingertuppene. Da setter du i gang blodsirkulasjonen og får huden til å stråle, og i tillegg hjelper det mot poser under øynene.

Og du, er vi ikke egentlig enige om at litt smilerynker bare er vakkert? Du kan i allefall bruke det som et argument neste gang dama på parfymeriet prøver å selge deg en krem ; )

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Kaja 1. mars 2015

  Hei igjen :)
  Er det ikke sånn at arganolje (og de fleste andre baseoljer) skal være helt fri for duft? Jeg ser noen kommentarer i linken som sier det motsatte. Stemmer dette? Er det forskjell fra arganolje til arganolje?

  • Reply Birgitte 2. mars 2015

   Ingen baseoljer skal være tilsatt duft, men det er klart at de har sin egen naturlige duft – akkurat som at olivenolje eller rapsolje har sin egen lukt. Hva en olje lukter vil absolutt kunne variere fra produkt til produkt. Det er sjelden at oljeduften blir sittende igjen på huden, så du trenger ikke bekymre deg for det. Det eneste du skal være på vakt med er hvis den lukter harskt, da er den for gammel og skal ikke brukes.

   • Reply Kaja 4. mars 2015

    Ok, takk for svar. Jeg sitter nå med boken til deg og Tina i hendene og gleder meg til å lære mer :)

    • Reply Birgitte 5. mars 2015

     Bare hyggelig :) Så gøy – håper du liker boken! :)

 • Reply Kaja 13. februar 2015

  Hei :)
  Jeg har selv planer om å bytte ut øyekremen min med arganolje, men etter hva jeg har lest inneholder ikke arganolje annet enn E-vitamin, men det er kanskje ikke et must med flere vitaminer under øynene? Det ser ut som arganolje produktet i linken er utgått; har du tips til andre konkrete arganoljer? Jeg synes det er litt vanskelig å finne frem i jungelen av produkter, samt at jeg ønsker å være sikker på at jeg kjøper kvalitet.

 • DIN KOMMENTAR