Grønn livsstil, Helse, Nyheter, Ren kosmetikk, Sunnhet, Verstingstoffer

Norske parabener

At parabener er skadelige for oss er ikke akkurat big news, i allefall ikke for deg som leser denne bloggen ofte og som er opptatt av hva du smører på deg og putter i deg.

Likevel er det supert at programmer som FBI på NRK tar opp slike temaer, og at flere blir bevisst på hva de utsetter seg selv og barna sine for.

Det som ble vektlagt i kveldens episode av FBI var at Danmark har lagt ned forbud mot fire parabentyper i kosmetikk beregnet for barn, mens norske myndigheter ikke vil følge føre-var-prinsippet. De vil ikke vurdere et forbud mot parabener før et eventuelt forbud innføres i EU.

Forskere ved Framsenteret i Tromsø har undersøkt blodet til 300 kvinner etter at de har smurt seg med fuktighetskrem. Seniorforsker og ansvarlig for undersøkelsen, Torkjel Sandanger, er bekymret:

– Vi er overrasket over de høye verdiene vi fant. Det verste med parabener er den hormonforstyrrende effekten. Folk smører stoffet på huden sin, og det går veldig raskt inn i blodbanen. Her kan det utøve en effekt.

Fikk du ikke sett FBI i kveld? Se hele episoden her. Du kan også lese mer om Framsenterets undersøkelse her.

Kilde: nrk.no/fbi

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR