Hva gjør du med restene (den såkalte “pulp’en”) som blir igjen når du juicer grønnsaker? Jo, du putter det i en digg suppe eller gryte vel! Her har jeg brukt restene etter en deilig ingefær- og rødbetejuice.
Oppskrift:
- 1/2 gul løk
- 2 store gulrøtter
- 3 hvitløksfedd eller 1/2 kinesisk hvitløk
- 1/2 selleristilk
- 1/2 søtpotet (kan sløyfes eller du kan bruke vanlig potet)
- ca. 3 dl rester etter ingefær- og rødbetejuice, du kan også bruke revet ingefær og finkuttet rødbete (rødbeten kan evt. sløyfes, smaken blir nydelig uansett ; ) eller bruk de restene du måtte ha, det meste funker!
- 2 dl røde linser
- 1 ts glutenfri buljong
- 1/2 ts cumin
- et lite dryss cayennepepper
- en liten skvis sitronsaft
- vann
Fres løk og hvitløk i en kjele til det mykner. Tilsett resten av grønnsakene, linsene, buljong, krydder og nok vann til at det dekker alt. Kok på svak varme til linsene er gjennomkokte. Rør rundt for å mose de møre linsene litt. Smak til med litt sitronsaft.