Hjemmelaget kosmetikk, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen økologiske leppebalsam

Hverken den kalde vinterlufta eller varm og tørr inneluft er noen oppskrift på myke lepper. Jeg er stor fan av å lage ting selv, og leppebalsam er intet unntak. Det er superenkelt å lage, utrolig effektivt mot tørre lepper, og så kan du lage den så ren og naturlig at du nesten kan spise den (for det gjør du jo egentlig også).

Vil du lage din egen leppebalsam, men ikke vil bruke tid på å handle inn masse ulike ingredienser, så har Rudolph Care kommet med en smart løsning. Her har Andrea Rudolph laget et eget DIY-kit sammen med datteren sin, Isolde, hvor du finner alt du trenger til å lage fire naturlige og giftfrie leppebalsamer hjemme på kjøkkenbenken. Kitet er både økologisk og svanemerket. Leppebalsamene er perfekte å gi bort som gaver til både liten og stor – og ikke minst et kreativt og hyggelig prosjekt å gjøre sammen med barna.

Lip Balm Kit made by me består av økologisk sheasmør og økologisk bivoks*. Det følger også med et naturlig mineralsk fargestoff, som du kan bruke hvis du vil ha litt rosafarge på leppebalsamen. I tillegg får du fire krukker med lokk, noen søte klistremerker med tegninger laget av Isolde, tomme etiketter du kan skrive på selv, gaveposer i papir, rørepinner og en egen kjemikerhatt(!). For å lage leppebalsamene trenger du også litt honning og valgfri olje. *Leppebalsamen er ikke vegansk.

Alt du trenger å gjøre er å smelte bivoksen i en stekepanne på lav varme, tilsette sheasmøret og så ha i olje og honning når sheasmøret er smeltet. Deretter kan du tilsette fargestoffet, hvis du vil ha leppebalsam med farge. Så er det bare å ha blandingen over i krukkene og vente til det stivner. Så kan du pynte med klistremerker, skrive på etikettene og putte de i gaveposene, hvis du skal gi de bort.

Rudolph Care Lip Balm Kit made by me får du på Coverbrands.no og på Rudolphcare.dk.

Hvis du vil prøve deg på en annen variant, der du kan lage enda flere leppebalsamer av gangen, kan du bruke denne veganske basisoppskriften som er hentet fra boka mi:

Basisoppskrift leppebalsam – gir ca. 10 stk:

1 ss plantevoks, som carnauba-, soya- eller candelillavoks
3 ss kaldpresset økologisk olje, som kokos-, mandel-, jojoba-, hamp- eller avokadoolje
5–10 dråper valgfri eterisk olje, f.eks. peppermynte, vanilje, appelsin eller grapefrukt (kan sløyfes)
¼ ts kakaosmør, sheasmør eller andre mykgjørende plantesmør eller olje (valgfritt)
Tomme leppebalsamtuber eller små bokser med skrulokk (fås på eBay.com)

Smelt voksen, og ev. plantesmøret, i en glassbolle over vannbad ved lav temperatur. Tilsett oljen og ta bollen vekk fra varmen. Ha i eterisk olje, litt etter litt mens du rører forsiktig. Dersom blandingen begynner å stivne, setter du bollen tilbake i vannbadet. Hell blandingen over i tomme leppebalsamtuber eller små bokser med skrulokk. Bruk gjerne en liten trakt eller pipette og la blandingen stivne før du setter på lokket.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Hege 25. oktober 2016

  Hei hei.
  Jeg prøvde meg på denne oppskriften. Den var veldig god! :)
  Men jeg tripplet den for å få 10 stk…
  Kjøpte de søteste hylstrene på Nille, med engler og blomster på. Det blir perfekte julegaver. :D

  • Reply Birgitte 28. oktober 2016

   Så herlig å høre at du likte oppskriften og at det ble til mange fine julegaver! :) Klem Birgitte

 • Reply Malene 16. februar 2016

  Hei :) Jeg lurer på om du har noen forslag til hvor man får tak i plantevoks?

 • DIN KOMMENTAR