Glutenfritt kosthold, Grønn livsstil, Kosthold, Middag, Plantebaserte oppskrifter

Knallsunne kikertpannekaker

Kikertpannekake, socca, farinata, cecina – kjær pannekake har mange navn. Prinsippet er det samme uansett hvor du er i verden. Pannekakene lages med mel av kikerter, litt olje og vann. Enklere kan det ikke bli.

Kikertpannekaker er en essensiell del av mitt kosthold. Så utrolig enkelt og godt, og ikke minst veldig proteinrikt og sunt. Dessuten er det både vegansk og glutenfritt. Både små og store elsker disse pannekakene, og de kan fylles med akkurat det du måtte ønske selv.

Du kan bruke kikertpannekaker som vanlige pannekaker, som et alternativ til lomper, wraps og fajitas (si hei til sunnere fredagstaco!), og til og med som crispy pizzabunn (http://birgittemagnussen.no/sondagspizza/).

Slik lager du perfekte kikertpannekaker:

•    Visp sammen 1 del kikertmel med 1 del vann, en god skvett med olje og en klype salt.
•    Eksperimenter gjerne med krydder og urter i pannekakerøren. Min favoritt er den indiske varianten med spisskummenfrø. Men du kan også bruke friske eller tørkede urter eller ditt eget favorittkrydder.
•    La røren svelle i 30 minutter, gjerne lenger om du har tid.
•    Stek pannekakene i litt olje på middels varme i stekepanne, de trenger ofte litt lenger steketid enn vanlige pannekaker. Bruker du for høy varme blir de harde.
•    Og her kommer supertrikset: Legg pannekakene rett inn mellom to store tallerkener etterhvert som de blir ferdige. Dekk tallerkenene godt til med et kjøkkenhåndkle. På denne måten holder pannekakene seg myke, varme og saftige. Legger du dem rett på et fat blir de som regel harde og mer porøse.
•    Fyll pannekakene med akkurat det du måtte ønske, og rull eller brett dem sammen.

Kikertmel får du billig i de fleste innvandrerbutikker. Økologisk kikertmel går det også an å få tak i. Det selges i de fleste velassorterte helsekostbutikker og på nettet, blant annet her.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: