Ansiktsolje, Hud, Hudpleie, Makeup, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Hvorfor buriti er den ultimate oljen for huden din i sommer

Jeg elsker å oppdage nye oljer og min nyeste obsession er buritiolje, som er presset fra nøttene til det brasilianske morichepalmetreet. I tillegg til at den beskytter og mykgjør huden i dybden (farvel, tørrhetslinjer!), har den naturlige solbeskyttende egenskaper og er derfor perfekt følge gjennom hele sommeren.

95885_Sapphire_Facial_Oil_1Sapphire Oil fra ISUN er en potent og levende ansikstolje som inneholder den fantastiske buritioljen. I tillegg har den et høyt innhold av tamanuolje, nypefrøekstrakt, tranebærfrøolje, havtornbærekstrakt, gulrotfrøolje, calendulaekstrakt og gojibær. Sapphire Oil virker ikke bare beroligende, men er også sterkt beskyttende og forbyggende på aldring.

Buritioljen er eksepsjonelt rik på:

 • betakaroten (faktisk skal den inneholde 5 ganger mer enn gulrotfrøolje), som beskytter huden mot solskader og virker som en kraftfull antioksidant med antiage-effekt.
 • essensielle fettsyrer som holder huden fast og smidig og som bevarer hudens fuktighet og stimulerer produksjonen av elastin og kollagen.
 • C- og E-vitamin, som begge er sterke antioksidanter. E-vitamin beskytter mot frie radikaler og C-vitamin booster kollagenproduksjonen i huden.

65632_RMS_Beauty_Beauty_Oil_1Beauty Oil fra RMS Beauty er en ren og økologisk ansiktsolje som inneholder den beskyttende og næringsrike buritioljen. Den lette, men samtidig høyt konsentrerte flerfunksjonelle ansiktsoljen, inneholder kun de beste eksotiske oljene og sjeldne urteekstrakter. Alle urteekstraktene er laget in-house eksklusivt for RMS Beauty.

Buritioljen har en unik evne til å roe ned betennelse og rødhet i huden – perfekt på hud som har fått litt for mye sol! Og den er også super for deg med eksem eller psoriasis, eller på tørr, sprukken hud, små kutt, sår og arr. Den mykgjør huden i dybden, og kan på den måten redusere fine linjer og rynker og gi huden en sunn glød. Og så skader det jo ikke at den samtidig filtrerer og absorberer de skadelige UV-strålene fra solen, og dermed gir en naturlig solbeskyttelse.

buriti_bronzerEn av mine absolutte sminkefavoritter i sommer er Buriti Bronzer fra RMS Beauty. Som navnet tilsier inneholder den buritiolje, og virker derfor både pleiende og beskyttende, samtidig som den gir en fantastisk solkysset look. Denne ultralette krem-bronzeren er et stort skritt unna de typiske tradisjonelle oransje, glitrende bronzerne som finnes ellers på markedet. En bronzer skal gi en glødende sunn naturlig solkysset hud og ingenting mer.

Produksjonen av buritioljen i Amazonas utføres som regel av kvinner, og er derfor et viktig næringsgrunnlag for kvinnene som ellers ofte er uten inntektsbringende jobb. Det føles herlig å bruke produkter som man vet er etisk og bærekraftig fremstilt, helt fra frukten plukkes til den ferdige oljen smøres på huden.

96242_Sunstone_Facial_Oil_1Sunstone Facial Oil fra ISUN inneholder også buritiolje. Ansiktsoljen regulerer talgproduksjon, er anti-inflammatorisk og virker sammentrekkende på porer. Dette er en herlig og lett olje, laget for å redusere utbrudd. I tillegg til den unike buritioljen inneholder Sunstone Facial Oil ingredienser som mariatistel, basilikum, pomerans-skall, hasselnøttolje og klementin – som alle har en balanserende effekt på kombinasjons- og fet/uren hudtype.

Ikke så rart jeg har helt buriti-dilla om dagen?😊

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

7 KOMMENTARER

 • Reply Morgan stanhope 21. juni 2017

  God artikkel, men!!!!!!!!

  Beklager, men skadelige uv stråler?
  Hva tenker du på da ? Uva? Uvb? Uvb for livsviktig D3 produksjon, uva via retina til mitokondrie for økt redox? Indoktrinerte vrangforestillinger om fullspektrum sollys lever i beste velgående. Trist
  Hadde sola værtså livsfarlig som enkelte vil ha det til ville vi vært utryddet for tusenvis av år siden. Vi ville heller aldri vært født ned ett 2m2 solpanel. Noen bør koste støv av arbeidet til Finsen og Ott og en skikkelig realitetssjekk

 • Reply K 19. juli 2016

  Hei!

  Har alltid vært så glad i denne bloggen, men nå føler jeg virkelig det flommer over av reklame her. Føler snart har anbefalt alt som er å finne på pureskin.no.

  • Reply Birgitte 22. juli 2016

   Hei! Takk for din ærlige tilbakemelding. Nå har det seg slik at de fleste som lever av å blogge er nødt til å inngå kommersielle samarbeid for å kunne ha en inntekt, og jeg er ikke noe unntak. Jeg er så takknemlig og glad for at jeg kan leve av det jeg brenner for – nemlig å skrive om temaer som økologiske skjønnhetsprodukter, rene vaskemidler, økologisk mat, osv., og inspirere andre mennesker til et renere og grønnere liv. Som ambassadør for Pureskin.no og bloggredaktør og fast skribent for the PURE blog får jeg en unik mulighet til å kunne leve av det jeg brenner for, og samtidig skrive om produkter jeg vet med 100 % sikkerhet at er nøye testet og research’et – samt som jeg selv kan gå 110 % god for. Jeg skriver utelukkende om produkter jeg selv digger og vet at er trygge og gode. Samarbeidet jeg har med Pureskin.no og Matmerk.no gjør det mulig for meg å drive denne bloggen – uten disse ville det nok ikke vært noen blogg. Og på de tilbakemeldingene jeg får fra andre lesere, ser jeg at det er veldig mange som setter pris på den jobben jeg gjør, og at de setter pris på at jeg guider dem gjennom jungelen av økologiske og naturlige produkter, slik at det blir lettere å finne sine favoritter. Og så er det jo en gang slik at selv om jeg skriver om f.eks buritiolje og tipser om produkter du får tak i på Pureskin.no, så er det jo opp til deg selv om du vil kjøpe det derfra eller fra en annen aktør – fordelene med buritiolje er de samme ;) PS. Innleggene hvor jeg anbefaler produkter fra Pureskin.no er merket med «Inneholder affiliatelinker» – så kan du jo hoppe over å lese disse hvis du ikke ønsker flere anbefalinger fra Pureskin.no. Fortsatt god sommer! Hilsen Birgitte

 • Reply Margaret 12. juli 2016

  hei
  jeg har lyst til å prøve isun sin hudpleieserie og forsøker å finne ut hvilke av preparatene som passe min hudtype. jeg er 42 år og har endel arr etter kviser, store porer med tendens til sorte prikker og større kviseutbrudd inninmellom. huden er fet, samtidig som den er tørr og «sliten» etter diverse behandlinger mot arr o.l. hadde vært fint om litt rådføring, og er det slik at dersom man bruker ansiktsoljen så trenger man ikke vanlig fuktihetskrem?
  mvh margaret

  • Reply Birgitte 12. juli 2016

   Hei og beklager sent svar, Margaret! Isun er virkelig helt fantastisk, så glad for at du vil teste det! Jeg ville testet Lavender Sage Cleanser for fet og uren hud, gjerne blandet med litt Rhassoul Exfoliant (som også kan brukes som både peeling og maske). Jeg ville også testet Alge Peptide Serum, og ikke minst Sunstone facial Oil for intens fukt og pleie. Ja, ansiktsolje erstatter ansiktskrem, så du trenger kun denne. Klem fra Birgitte

   • Reply Margaret 11. august 2016

    Takk for svar! Nå skal jeg prøve dette. Et annet spørsmål. Ser det er mange forskjellige typer serum både flere merker og innenfor et merke. Litt vanskelig å vite hva som vil være det beste. Anbefaler du å bruke ett type serum over relativt lang tid, eller er det ok å gå over til en annen type når man har brukt opp ett? Mvh Margaret

    • Reply Birgitte 11. august 2016

     Gleder meg til å høre hva du synes! Håper du blir like ISUN-frelst som meg :) Hvis du er interessert i serum kan jeg anbefale deg å lese mitt nyeste innlegg på the PURE blog: http://blog.pureskin.no/, hvor jeg skriver masse om nettopp dette! :) Her skirver jeg også om bruk. Klem Birgitte xx

  DIN KOMMENTAR