Grønn livsstil

Humble Brush

Jeg må komme med en tilståelse. Til tross for at jeg prøver å leve så rent, grønt og økovennlig som mulig, er det én ting jeg rett og slett har glemt. Eller kanskje bare valgt å overse. Jeg pusser fremdeles tennene med en fargesprakende tannbørste i plastikk. Jeg får grøssninger bare av å tenke på at jeg gnikker denne plastdingsen rundt i munnen to ganger om dagen. Både BPA, ftalater og andre verstingstoffer lurer i de billige plastbørstene. Dessuten er det ekstremt lite miljøvennlige. På tide med en skjerpings! Nå er det rett ut med den glorete plastbørsten og inn med økovennlig tannbørste i bambus.

Valget har falt på de superfreshe tannbørstene fra det svenske merket Humble Brush. 

De er laget av bærekraftig moso-bambus som dyrkes i Kina (ikke den bambusen som pandaene spiser). Bambus er den planten på jorda som vokser raskest, og fordi den har et naturlig innhold av antimikrobielle stoffer, trengs det hverken gjødsel eller sprøytemidler under dyrkingen.

Humble Brush er opptatt av at fabrikken som produserer tannbørstene har rettferdige lønninger, forsvarlige arbeidstider og ingen ansatte under 18 år.  De jobber også kontinuerlig for å minske CO2-utslipp fra produksjonen.

Børstehårene er laget av gjenvinnbar, BPA-fri nylon, og børsten har like lang levetid som vanlige tannbørster i plast. Tannbørstene finnes i hvit, rosa, blå, gul og svart, og du får den til både barn og voksen.

Men det er enda en god grunn til å velge tannbørste fra Humble Brush. For hver solgte tannbørste gis nemlig en tannbørste, eller det som tilsvarer kostnaden av å produsere en tannbørste, til organisasjoner som jobber for å bedre tannhelsen i land der mennesker ikke har råd til eller tilgang på tanntjenester. Hvor kult er ikke det?

Les mer på Humblebrush.se. Du finner Humble Brush på Agentm.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

5 KOMMENTARER

 • Reply Åse Hoff 21. august 2015

  Hva slags tannkrem bruker du og hvor kjøper du den?

 • Reply Ellen 18. august 2015

  Utrolig bra! Disse skal jeg bestille til hele familien! Ikke er de noe spesielt dyrere enn plastbørstene heller :-)

 • Reply Caroline 10. august 2015

  PERFEKT! Tusen takk for tips, jeg prøver å bli flinkere på dette selv. Vet du om det finnes noen gode på iHerb også?

  • Reply Birgitte 11. august 2015

   Beklager, jeg har ikke testet noen fra iherb, men søk på bamboo toothbrush så kanskje de har noe?

  DIN KOMMENTAR