Hår, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kropp, Naturlig skjønnhet

Gå bananas

Banan er fantastisk. Ikke bare smaker den godt, den inneholder også mye fiber, A-, B- og E-vitaminer, fosfor, kalium, jern og sink.

Men bananen er også en liten skjønnhetsbombe innpakket i gult skall. Den er helt super på å gi hud og hår næring og fuktighet. I tillegg virker den svakt eksfolierende på huden, samtidig som den strammer opp.

Slik kan du bruke banan:

  • Mot kviser og urenheter + tørr hud: Banan virker anti-bakterielt på urenhetene, og antioksdantene og vitaminene virker gjenoppbyggende på kollagenet og foryngende for huden. Potassium og A-vitamin virker fuktgivende for tørr hud. Mos en banan og bruk den som ansiktsmaske hver gang huden trenger en boost. Eller massér huden med banan blandet med sukker for en lett peeling.
  • Mot tørt og brusete hår +  kløe og flass: En hårmaske av banan gjør susen! Massér inn 2-3 moste bananer i fuktig hår, ta på en plasthette, et håndkle eller dusjhette, og la banankuren sitte i minst 30 minutter før du vasker den ut med shampoo.
  • Tørre føtter og hender: En hånd- og fotmaske av moden banan gjør underverker. La bananmasken sitte i 10 minutter.

Gå for økologiske bananer og bruk gjerne godt modne bananer til skjønnhetspleie. Nå finnes det ingen grunn til å kaste overmodne bananer lenger!

Er det ikke genialt med så lett tilgjengelige, helt naturlige, supereffektive og ikke minst billige skjønnhetsprodukter?

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR