Iherb.com, Makeup, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Shopping

Foundation, concealer & pudder

Personlig synes jeg at en ren, usminket og gjennomfuktet hud er det vakreste som finnes. Privat bruker jeg minimalt med makeup – både foundation og pudder er så og si fraværende i min sminkepung. Litt concealer under øynene, mascara og litt rouge, og jeg er “good to go”. Men ikke alle har et sånt forhold til huden sin; mange føler seg “nakne” uten mineralpudder eller foundation, eller de føler at huden ser fet ut uten pudder. I tillegg er det jo gøy å sminke seg litt ekstra en gang i blant!

Å finne den perfekte foundation er ingen lett oppgave. Den skal passe din hudtype, matche hudtonen din perfekt, se naturlig ut, ikke tørke ut huden, være lett å påføre og å tone ut og viktigst av alt: Ikke inneholde masse giftstoffer. Jeg leter fremdeles etter den perfekte foundation til å bruke på sminkejobber. Det er spesielt utfordrende å finne fordi det stilles ekstra høye krav til en plettfri hud på foto.

De aller fleste foundations, puddere og mineralpuddere inneholder jernoksider. Jernoksidene setter fargen på produktene og er med på å lage en lysreflekterende effekt. Dessverre er jernoksider linket til helseskader hvis de er mikronisert til nanopartikler, så jeg vil anbefale deg å begrense bruken av slike produkter, uansett om du føler deg naken uten. Heldigvis finnes det flere merker i dag som lager produkter hvor jernoksider er de eneste potensielt skadelige innholdsstoffene.

                                                

Terre d´Oc:

Terre d´Oc er økologisk, holder høy kvalitet og dufter kjempegodt. Kjøpes på greenspirit.no. Jernoksidene er ikke mikronisert til nanaopartikler.

  • Terre d´Oc MIneral Foundation har blitt et veldig populært produkt blant helsebevisste jenter. Den gir et jevnt og fint resultat og tørker ikke ut huden. Sheamør beskytter huden slik at jernoksidene ikke trekker inn. Produktet er ikke vegansk.

                                                      

  • Terre d´Oc har også en concealer som kommer i en fin liten beholder med speil. Den har grei dekkevne, men jeg synes konsistensen er litt for tørr. Har du ikke tørr hud, er denne fin for deg. Concealeren er ikke vegansk.

                                                      

  • Hot Spring Flower Antipollution Foundation er en flytende og lysreflekterende foundation med lett dekkevne. Den er beriket med wakametang-ekstrakt som beskytter huden mot forurensning. Produktet inneholder potassium sorbate, som jeg er litt skeptisk til, men ellers liker jeg kvaliteten på denne foundationen godt. Dette produktet er vegansk.

                                                          

100 % Pure Cosmetics:

Jeg digger 100 % Pure. Ikke fordi de topper lista når det gjelder kvalitet, men fordi mesteparten av fargestoffene kommer fra frukt og bær istedenfor jernoksider. De inneholder riktignok sink- og titaniumoksid som solbeskyttelse, men disse er ikke i nanopartikler. Alle produktene veganske og økologiske. 100 % Pure finner du her og her. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kjenner til andre steder å få kjøpt 100 % Pure!

  • 100 % Pure Fruit Pigmented Moisturizer er en farget dagkrem med solfaktor 20. Den kommer i syv farger, så det burde være lett å finne en som passer. Jeg har ikke prøvd denne enda, men den er helt sikkert verdt et forsøk.

                                           

                                                           

                                                                 

                                                                        

  • Solpudderet, 100 % Pure Cocoa Pigmented Bronzer, er min absolutte favoritt fra 100 % Pure. Jeg kjøpte den lyseste, men den var så lyst at jeg kunne bruke den som et vanlig pudder, noe jeg faktisk kan anbefale. Med en mørkere nyanse er dette selvsagt også et supert solpudder!

                                                                 

Jane Iredale:

Jane Iredale har jeg lenge vært nysgjerrig på, spesielt til jobbsammenheng. Jeg har testet ut noen av produktene da jeg jobbet som beautyjournalist og fikk et godt inntrykk den gang. Jane Iredale har mye å velge i og her er det jernoksidene (ikke nanopartikler) som står for dekkevnen og produktene er frie for parabener, parfyme og andre giftstoffer. Du finner Jane Iredale mange steder, for eksempel her, her, her, her eller her, eller på Ebay.

Faktisk har Jane Iredale så stort utvalg at jeg ikke går inn på hvert enkelt produkt her.

        

                                 

                                 

                                                 

Juice Beauty:

Juice Beautys produkter er økologiske, men dessverre ikke helt veganske. De inneholder jernoksider som ikke er mikronisert til nanopartikler og er ellers forholdsvis frie for andre giftstoffer. Du får Juice Beauty på bl.a. Gimle Økologiske Parfymeri, her og her.

                                                          

  • Min favoritt fra Juice Beauty er Correcting Concealer. Den er kremete i konsistensen og gir fuktighet til huden. Dekkevnen er så som så, men den er likevel en forholdsvis bra concealer til hverdagsbruk.

                                                         

                                                       

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR