Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Dette må du vite om serum

Har du lurt på hva som er forskjellen mellom et serum og en ansiktsolje? Kanskje du vurderer å investere i et serum, men ikke aner hva som passer din hud? Eller kanskje du til og med eier et serum, men ikke helt har funnet ut hvordan du bruker det?

Her gir jeg deg alt du trenger å vite om serum, hvordan du velger det beste serumet for din hud og hvordan du bruker det på best måte:

Ok, det viktigste først: Hva er et serum?

Et serum er et superkonsentrert og potent hudpleieprodukt, spesielt designet for konkrete hudtilstander. Det kan være enten oljebasert eller vannbasert (gjerne med blomstervann) eller en miks av begge disse. Serum er rett og slett et produkt som du påfører på nyrenset hud før du bruker ansiktsolje eller krem. På den måten trenger serumet dypt ned i huden hvor du virkelig får utbytte av de aktive ingrediensene.

Er serum egentlig bare et fancy ord for ansiktsolje? Eller har det en annen effekt?

En ansiktsolje kan inneholde masse effektive ingredienser, men er i hovedsak utformet for å gi huden fukt og pleie. Et serum er mye mer konsentrert og inneholder mye større doser av aktive ingredienser. Jeg tenker litt på det som et slags kosttilskudd eller supermat for huden, jeg. Mens ansiktsoljer gir fukt og næring, gir serum en ekstra booster-dose med stoffer som tar for seg konkrete hudtilstander, som dype rynker, slapp hud, pigmentflekker, sprukne blodkar eller urenheter.

Kan jeg bruke serum istedenfor ansiktsolje?

Selv om et serum kan være oljebasert og gi fukt til huden, er det lurt å bruke det i tillegg til en ansiktsolje. En del serumer er i tillegg vannbaserte og da gir de ikke særlig mye fukt. Ansiktsoljer er fetere og skaper en beskyttende barriere på huden som holder godt på fuktigheten. Derfor er kombinasjonen av ansiktsolje og serum helt uslåelig – ansiktsolje for fukt og næring, serum for målrettet behandling av forskjellige hudtilstander.

Photo: @odacite

Slik bruker du serum:

  1. Påfør noen dråper av serumet ditt på nyrenset hud. Bruk det 1–2 ganger om dagen, eller etter anvisning på produktet.
  2. Fordel produktet forsiktig over hele ansiktet (unngå øyenpartiet med mindre serumet er beregnet på huden rundt øynene). Massér serumet inn i huden med lette sirkelbevegelser. Bruk gjerne litt på halsen og brystet også. Dersom serumet er spesielt beregnet på f.eks rynker eller urenheter, fokuserer du først og fremst på områder der det trengs mest.
  3. La serumet få tid til å trekke inn i noen minutter før du påfører ansiktsolje eller krem.

Jeg har lagt min elsk på et serum fra Odacité som heter Radiance Effect.

Det består av en blanding av hurtigvirkende oljer, formulert for å gjenopprette hudens utstråling og glød. Perfekt for meg som sitter mye foran dataskjermen og som er småbarnsmor som ofte får litt for lite søvn ;). Serumet har en fantastisk silkemyk konsistens som trekker raskt inn i huden og etterlater den babymyk, sunn og strålende. Og så dufter den helt himmelsk av sitrongress. Jeg bruker noen dråper av den som jeg blander i ansiktsoljen min om morgenen, og om kvelden bruker jeg den rett på nyrenset hud slik at serumet virkelig får ro til å jobbe om natten mens hudcellene fornyer seg.

Serumene fra Odacité kan brukes alene eller du kan mikse flere varianter slik at du får et serum som er perfekt tilpasset din hudtilstand.

Du kan bruke dem som en intensiv behandling  – hvert serum holder til 1 måneds behandling, nettopp det som er syklusen for fornying av hudceller. Eller du kan bruke det ved behov nå og da, for eksempel når urenheter dukker opp eller du trenger ekstra glød etter en natt med lite søvn.

Photo: Odacite.com

Photo: Odacite.com

Odacité lages i California, med kun de beste og mest effektive ingrediensene som kan oppdrives. Serumene er selvsagt økologiske, 100 % naturlige og frie for skadelige kjemikalier og de er ikke testet på dyr. De er dessuten veganske og glutenfrie.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR