Grønn livsstil, Handletips, Kosthold, Økologisk, Shopping

Coop Änglamark-favoritter og Miljøprisen 2015

Innlegget er laget i samarbeid med Coop Norge.

Å finne billige og gode økologiske produkter var ikke akkurat enkelt da jeg la om livsstilen min for 9 år siden. Utvalget begrenset seg til to–tre produkter i velassorterte matbutikker, og jeg måtte hele byen rundt for å få fylt kjøleskapet med sunn (og dyr) økologisk mat. I dag er historien en helt annen. Tilgangen på økologiske produkter til gode priser er bedre enn noen sinne, og salget av økologisk mat er i stor vekst. Et av de stedene jeg handler aller mest, er på Coop. Til og med min lokale Coop Prix har overraskende mye fra Coops eget økologiske merke Coop Änglamark. Men ofte tar jeg turen innom Coop Obs! for å fråtse i det store utvalget. Her ser du hele Coop Änglamarks sortiment.

MINE COOP ÄNGLAMARK-FAVORITTER ER:

Hakkede tomater – disse er de billigste økologiske tomatene på boks jeg har funnet.

Dadler – kjekt at de er uten steiner og ekstra myke – perfekt i smoothies, kaker, rawfood-godis og nøttemelk.

Fiken er ikke bare til jul! Jeg bruker fiken som snacks året rundt, men også til rawfood-godis og rawfood-kaker. Disse fiknene er de mykeste jeg noen gang har smakt, noe helt annet de tørre greiene du får overalt til jul.

Rosiner disse går det mye av hjemme hos oss når både liten og stor skal ha havregrøt med rosiner på hver  morgen, og jeg har ikke funnet noen økologiske rosiner som er billigere enn disse.

Urter ikke én middag uten! Les hvorfor du bør øke inntaket av økologiske urter her.

Frø – jeg er storforbruker av økologiske frø og bruker linfrø, solsikkefrø og gresskarkjærner til baking av brød, knekkebrød og rundstykker.

Rapsolje – i tillegg til at det er en god rapsolje, er flasken veldig fin å ha fremme på kjøkkenbenken synes jeg.

 


COOP MILJØPRIS 2015:  Bli med og bestem hva som skal bli det nye økologiske produktet i Coop Änglamark-familien!

For tredje år på rad arrangerer Coop Miljøprisen. I år kan du være med å påvirke utviklingen av Coop Änglamarks sortiment. Kanskje det er nettopp ditt produkt som havner i landets Coop-butikker? Mitt bidrag i konkurransen er dette supersunne sjokoladepålegget. Stem gjerne her dersom du vil ha tilgang på et sunt og økologisk sjokoladepålegg for hele familien! Her kan du sende inn ditt eget bidrag.

Om Coop Miljøpris 2015:

Coop Miljøpris skal inspirere til mer miljøvennlige valg i hverdagen, og temaet for året er økologi. Vi jakter på nye, spennende, økologiske matprodukter som kan finne sin plass i vår økologiske og miljøvennlige produktserie, Coop Änglamark.

-I 2014 vant Coop prisen som årets økologiske leverandør. Det er vi stolte av, samtidig som det forplikter oss til å jobbe godt videre med økologi. Årets miljøpris er et viktig skritt videre i dette arbeidet, og vi oppfordrer alle matinteresserte til å bli med på konkurransen, sier miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge.

Det er to klasser for deltagelse i årets Coop Miljøpris; én for privatpersoner og én for skoleklasser. I begge klasser er premien inntil 50.000 kroner og et kunstverk av Nico Widerberg. Konkurranseperioden løper fra 15. januar og til og med 26. mars i år.

I år som i fjor skal Coop Miljøpris deles ut på Årsmøtet i Coop Norge, som avholdes i Stavanger 11. juni.

Man deltar ved å laste opp sitt bidrag på kampanjesiden http://miljoprisen.coop.no

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply anne 10. september 2015

  Hei! ser du bruker mye tørket frukt som dadler, fiken og rosiner. Jeg er selv redd for å bruke for mye av disse på grunn av muggsopp … hvordan forholder du deg til dette? barn skal ikke ha mye rosiner f.eks av denne grunn.

  • Reply Birgitte 11. september 2015

   Ja det stemmer at jeg bruker det som søtning i en del ting, men absolutt ikke på daglig basis (dvs bortsett fra litt rosiner på havregrøten om morgenen). I tillegg til dette med muggsopp er det jo også det at det inneholder mye sukker, så alt med måte her også :)
   Til sønnen min begrenser jeg det enda mer enn til meg selv. Han får bittelitt rosiner på grøten sin, og litt gojibær som snacks innimellom, men jeg prøver å holde det under de anbefalte grensene :)

  DIN KOMMENTAR