En håndfull rå, usaltede og økologiske cashewnøtter og en skvett med vann – det er alt du trenger for å lage en perfekt base til vegetarisk yoghurt, rømme, dipp eller ost. Genialt i smoothies og i rå kaker er det også.
Bløtlegg cashewnøttene i minimum 2 timer. Ha nøtter og litt vann i en blender og kjør til du får en glatt konsistens. Varier mengden med vann etter hva du skal bruke cashewkremen til.
Så enkelt kan du variere oppskriften:
- Kjør i blender sammen med et par dadler og litt vanilje for en søt cashewkrem -kjempegodt ved siden av desserter og kaker.
- Ha i mer vann så har du cashewmelk.
- Ferske urter, litt salt, pepper og sitron gir en deilig dipp.
- Ha i innholdet av en kapsel med probiotika og du får cashewyoghurt over natta (blandes i 100 % rent glass, dekkes med kjøkkenhåndkle og settes i jevn og varm romtemperatur i 12 timer).
- Tilsett sitron og en klype salt og du har verdens sunneste rømme.
- Ha i næringsgjær, litt revet hvitløk, en liten dæsj sennep eller sennepspulver, litt løkpulver og en god skvis sitron, og simsalabim: Nøtteost! Deilig både som pålegg og på pizza.
Rå, økologiske og usaltede cashewnøtter får du på Iherb. Husk koden KEQ031 for $5-$10 rabatt på første kjøp!