Baby & barn, Familie og hverdag, Glutenfri bakst, Glutenfritt kosthold, Kosthold, Matallergier, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter

Bursdagsfeiring med allergivennlig kake

I går fylte fine lille Jonathan 1 år! Det var kjempestas for både store og små og måtte selvsagt feires med gluten-, egg- og melkefri sjokoladekake og stor familiefest.

Oppskriften fant jeg på Veganmisjonen, men for å gjøre den glutenfri byttet jeg ut hvetemelet med Toro’s lyse glutenfrie melblanding. Jeg tilsatte også ca. 1 dl ekstra soyamelk og byttet ut omtrent halvparten av sukkeret med sunnere søtning.

Jeg laget også min egen variant av kakefyll og glasur. Istedenfor soyakremfløte brukte jeg litt plantemargarin og litt soyamelk som jeg blandet med 200 g. smeltet mørk sjokolade. Dette ga en mørk og fyldig sjokoladeglasur.

Sjokoladekaka ble kjempegod, men Jonathan var nok mest opptatt av pynten som han spiste rett fra kaka. Alt er lov når det er bursdag, og spesielt når kakepynten består av frukt og bær ; ).

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR