Familie og hverdag, Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Sukkerfritt kosthold, Sunnhet, Verktøy

Oppdag din avhengighet

Hva er ditt narkotikum? Du er ikke avhengig av noe du kanskje?

Å joda.

Du må ha en kaffe når du kommer på jobben, ikke sant?

Det er litt kjipt hvis du ikke får sjekket mailen? Eller Facebook?

Du blir litt sprø hvis du ikke får deg en sjokoladebit når du først har begynt å tenke på det?

Jeg er sikker på at det er mange ting vi alle kunne føye til på denne lista. Så da er du kanskje avghengig av noe likevel da?

Å greie å kutte ut noe man er avhengig av gir en fantastisk tilfredsstillelse. Selv om det bare skulle dreie seg om liten ting – som takeaway-kaffen på vei til jobb. Det siste året har jeg kuttet ut gluten, melkeprodukter og sukker. Jeg føler en utrolig frihet og en stolthet over å ha greid det. Jeg har blitt tvunget til å se på uvanene mine i et nytt lys og å bytte de ut med alternativer som ikke er avhengighetsskapende.

Avhengighet handler ofte om frykt for tomheten når uvanen er borte. Både gode og dårlige vaner gir trygghet, og tanken på å skulle kjenne på tomheten er skremmende. Men ved å utsette deg selv for å kjenne litt på denne frykten lærer du deg selv bedre å kjenne. Ved å kutte ut det du er avhengig av skaper du rom for nye opplevelser, mer kvalitetstid med deg selv og åpner opp for en verden av sunnere alternativer.

Du kjenner ikke hvor avhengig du er av noe før du forsøker å slutte. Men greier du å kutte ut én ting, vil du snart bli oppmerksom på andre ting du er avhengig av, og da vet du jo at du greide det første gangen – så blir det kanskje lettere å kutte ut denne tingen også?

Jeg utfordrer deg til å finne én ting du er avhengig av som du kan prøve å kutte ut. Hva med å ikke sjekke Facebook i helgene? Kanskje du kunne prøve å gå en hel uke uten sminke? Eller hva om du drikker kaffe bare lørdag og søndag?  Eller hadde én tv-fri dag i uka?

Belønningen? Stolthet, frihet og kanskje noen nye, sunnere opplevelser!

Lykke til!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR