Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Ukesmeny

Ukesmeny: Søndag

  • Rise & shine: Ca. 5 dl vann med saften av 1/2 sitron.
  • Morgensmoothie: Skvallerkålsmoothie med 1/2 økologisk selleristang, 1/2 ananasring, 1 liten neve økologiske salatblader, en stor neve skvallerkål fra hagen, 2-3 dl vann og 2 ts hvetegress.
  • Frokost: Havregrøt av glutenfrie havregryn med valnøtter, chiafrø, hampfrø, rosiner, kanel og sukrin.
  • Lunch: Gluten- og gjærfritt pitabrød (oppskrift her) med avocado, cherrytomater og tzatziki (oppskrift her) + resten av potetsalaten fra i går.
  • Mellommåltid: Rødbetsmoothie med 1/2 rødbete, 1/2 økologisk gulrot, 1/2 appelsin, en ca. 5 cm stor agurkbit, 1 ss Tart Cherry og 2-3 dl vann.
  • Middag: Falafler (oppskrift nedenfor) med salat og tzatziki.

DAGENS OPPSKRIFT:

Falafler, ca. 12 stk:

Ca. 400 g kokte kikerter

1/2 gulrot

1/2 selleristang

1/4 løk

1 hvitløksfedd

1/2 dl oliven- eller rapsolje

1/2 dl potetmel

1/2 dl Jyttemel

Cumin, cayennepepper, gurkemeie, salt og pepper

Sitron

-Finhakk kikerter, gulrot, løk, selleri og hvitløk i food processor. Ta ut 1/4 av massen og legg til side. Ha i olje og kjør videre til du får en jevn masse. Bland inn mel og resten av massen som du tok ut i starten, og smak til med krydder, salt, pepper og sitron. Sett massen kaldt i 15-30 minutter. Form små boller med hendene og stek på middels varme i godt med rapsolje til de er gylne på begge sider.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR