Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Ukesmeny

Ukesmeny: Onsdag

  • Rise & Shine: Ca. 5 dl vann med 1 ss økologisk eplecidereddik.
  • Morgensmoothie: Grønn smoothie med 1/4 stang økologisk selleri, 1/2 ring med ananas, 1 stor neve spinat, 1/2 gulrot, en 5 cm stor agurkbit, 3 ts hvetegress og 2-3 dl vann.
  • Frokost: Hjemmelaget havremüsli (se oppskrift her) med mandelmelk og økologiske skogsbær.
  • Mellommåltid: Smoothie med 1/4 liten rødbete, 1 ss Tart Cherry, 1 ts amlapulver, 1 ss chiafrø, 1/2 avocado, 1/2 banan og en liten neve økologiske bær.
  • Lunch: Restene etter gårsdagens wok med peanøtt- og kokossaus.
  • Mellommåltid: Shake med spirulina og Best of Greens fra Pure Planet + et økologisk eple.
  • Middag: Gulrot- og søtpotetsuppe med linser (oppskrift nedenfor).

DAGENS OPPSKRIFT:

Gulrot- og søtpotetsuppe med linser, 4 porsjoner:

1/2 stang økologisk selleri

2 fedd hvitløk

1/2 gul løk

1/2 rød chili, renset for frø

3-4 middels store økologiske gulrøtter

1 stor søtpotet

2 ts gluten- og gjærfri buljong

Ca. 1 liter vann, juster mengden etter ønsket tykkelse på suppa

1/2 boks kokosmelk

Saften av 1/2 sitron eller lime

1 ts revet ingefær

1 ts cumin

1/2 ts tørket koriander

1 ts gurkemeie

Nykvernet pepper

1 boks ferdigkokte økologiske linser eller 2 dl tørkede linser som du koker selv

-Hakk løk, hvitløk, selleri og chili og fres i en gryte til det mykner. Del gulrot og søtpotet i store biter og ha i gryta sammen med vann og buljong. Småkok til gulrøttene og søtpoteten er myke. Mos med stavmikser. Ha evt. i litt mer vann om suppa er for tykk. Tilsett kokosmelk, ingefær, sitron og krydder. Smak til med pepper og evt. litt salt. Ha i linsene til slutt. Serveres med hakket fersk koriander på toppen.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

  • Reply Nadja 25. februar 2016

    Hei Birgitte,

    Jeg ser at det er 2år gammel innlegg. Lurer på om du fortsatt bruker Tart Cherry? Hva synes du om den?

    Hvordan lager du spirulina Shake?

    Takk på forhånd!

    • Reply Birgitte 1. mars 2016

      Hei Nadja!
      Ja jeg bruker fremdeles det. Ikke fast hver dag, men i blant når jeg føker for det – kan absolutt anbefale det :)

      Spirulina er lurt å blande med eplejuice, særlig i starten når man ikke er vant til den spesielle smaken. Så kan man ev. gå gradvis over til vann etterhvert hvis man vil. Det er lurt å bruke en shaker med en sånn ball inni slik at du får ut alle klumper ;)

      Birgitte :)

    DIN KOMMENTAR