Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Ukesmeny

Ukesmeny: Mandag

  • Rise & shine: Ca. 5 dl vann med 1 ss økologisk, ufiltrert eplecidereddik, drikkes på tom mage.
  • Morgensmoothie: Grønn smoothie med 3/4 stang økologisk selleri, 1/2 ring med ananas, ca. 5 små økologiske salatblader, en 5 cm stor agurkbit, 3 ts hvetegress og 2-3 dl vann.
  • Frokost: Havregrøt av glutenfrie havregryn med chiafrø, valnøtter, rosiner, kanel og sukrin på toppen.
  • Mellommåltid: Et økologisk eple og en shake med spirulina og hvetegress.
  • Lunch: Økologisk potetsalat fra gårsdagens middag (oppskrift nedenfor), salat med masse forskjellige grønnsaker og to skiver med hjemmebakt glutenfritt brød.
  • Mellommåltid: Bærsmoothie med 1 økologisk banan, 1/2 avocado, 1 neve økologiske skogsbær, 1 daddel, 2 dl vann, 1/2 dl økologisk soyayoghurt.
  • Middag: Vegansk og glutenfri lasagne (oppskrift nedenfor) og restene etter salaten jeg laget til lunch.

DAGENS OPPSKRIFTER:

Potetsalat, 4 porsjoner:

8 store økologiske poteter

1/2 dl økologisk soyayoghurt

3 ss økologisk olivenolje

1 ts sennep

Litt sitronsaft

Gressløk

Salt og pepper

-Del potetene i store biter og kok dem møre. Hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann for å avkjøle potetene litt. Bland yoghurt, sennep, olje og sitronsaft i en skål og hell over potetene. Bland godt. Smak til med salt og pepper og dryss hakket gressløk over.

Lasagne, 4 porsjoner:

To bokser økologiske tomater

1 boks økologiske kikerter (kan sløyfes eller erstattes med linser eller hvite bønner)

1/2 løk

2 fedd hvitløk

1 stang økologisk selleri

1 stor eller to små økologiske gulrøtter

2 ts gluten- og gjærfri buljong

1/2 ts paprikapulver

Et lite dryss cayennepepper

En god skvis sitronsaft

Ca. 2 ts lønnesirup

Glutenfrie lasagneplater

Næringsgjær

Olivenolje

Fersk basilikum

-Hakk selleri, gulrot, løk og hvitløk og fres i litt olje i en gryte. Ha i tomatene, buljong og krydder. Kok sausen i 15-20 minutter. Ha i kikertene og smak til med sitronsaft og lønnesirup. Kok lasagneplatene i lettsaltet vann til de begynner å mykne (ca. 5-10 minutter). Legg platene lagvis med tomatsausen imellom i en stor ildfast form, strø næringsgjær på toppen. Stekes på 225 °C i 25-30 minutter. Drypp litt olivenolje over og pynt med fersk basilikum før servering.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR