Hår, Hårprodukter, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Slik beskytter du hårfargen din i sommer

[Inneholder affiliatelinker]

Jeg har hatt alle tenkelige hårfarger. Fra platinablondt med blå striper (hello, 1998!) til signalrødt og kullsvart. De siste årene har jeg derimot blitt glad i den naturlige fargen min, selv om et og annet grått hår har begynt å titte frem. Når jeg blir enda gråere spørs det om jeg ikke tyr til farging igjen – i allefall siden det kommer flere og flere trygge og naturlige hårfarger på markedet.

Men det er én ting jeg lærte av alle årene med mer eller mindre vellykket hårfarging, og det er hvor viktig det er å bruke beskyttende produkter, spesielt om sommeren. For det er kjipt å bruke hundrevis av kroner hos frisøren eller på hjemmefarging, og så blir hårfargen ødelagt av sol og sommer.

Både sol, saltvann og klor tærer på hårfargen din om sommeren, og kan gjøre den matt, livløs og skjoldete. Uansett om du har helfargede lokker, striper eller balayage. Heldigvis finnes det naturlige produkter som både beskytter og bevarer hårfargen din og som i tillegg gjør håret glansfullt, sterkt og vakkert. Intelligent Nutrients er de første i verden som har laget effektive fargebeskyttende produkter som i tillegg er økologiske.

Det første du trenger er en pleiende og beskyttende shampoo som effektivt renser ut saltvann, klor og stylingprodukter, uten å strippe håret for farge. PureServe Color Saving Shampoo er en sulfatfri, plantebasert shampoo som er snill mot hodebunn, skjellag og farge. Shampooen inneholder brunalge, som beskytter håret fra forurensning og frie radikaler, og gjør det mykt og skinnende. Den inneholder også økologisk quinoa, som gir håret næring og pleie, samtidig som det bevarer hårfargen. Og sist, men ikke minst, inneholder PureServe Color Saving Shampoo økologisk lind-ekstrakt (tilia cordata), som er rikt på fytokjemikalier, polysakkarider og proteiner, og som skaper en barriere som beskytter og holder på fuktigheten i håret.

Studier på lind-ekstrakt har vist:

 • å kunne gi 83% mykere hår i løpet av 28 dager,*
 • at 70% opplevde at håret ble mindre statisk, noe som ga håret mer bevegelse og vitalitet*
 • og at lind-ekstrakt beskytter håroverflaten mot UV-stråler, vind og tørt klima.*

*Basert på laboratorie- og kundestudier.

Her kan du lese mer om PureServe Color Saving Shampoo.

Så trenger du en balsam som bevarer fargen din og som gir håret dyp pleie og fantastisk glans. PureServe Color Saving Conditioner er en lett balsam som gjør håret ditt silkemykt. Denne inneholder også den bærekraftige brunalgen, som beskytter håret fra ytre påkjenninger og som både bevarer og øker glansen i hårfargen din. Påfør balsamen fra rot til tupp etter at du har vasket håret med PureServe Color Saving Shampoo, og skyll godt ut. For en ekstra pleiende behandling kan du la balsamen sitte i håret i 5 minutter før du skyller ut. Du kan også bruke balsamen som en beskyttende hårmaske når du er på stranda. PureServe Color Saving Conditioner kan du lese mer om her.

For ekstra UV-beskyttelse, glans og pleie, har du PureServe Color Saving Shield. Denne geniale multi-sprayen kan du bruke dagen lang og den er perfekt å ha med i strandbagen! Spray den i tørt hår hver gang du vil beskytte håret og hårfargen din fra sol, saltvann, klor eller forurensning. Den beskytter også ved føning og bruk av rette- og krølltang. Og bruker du den i fuktig hår gjør den håret lett å gre og etterlater det mykt, sunt og glansfullt. Farget hår eller ei – denne kommer i hvertfall jeg til å bruke flittig i sommer! Her finner du mer info om PureServe Color Saving Shield.

4875Alle produktene er veganske og glutenfrie og er ikke testet på dyr.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Mona 2. juli 2016

  Hei. Spennende å lese. Har du tips til hårfarger ( med lite skadelige stoffer)?

  • Reply Birgitte 6. juli 2016

   Takk for det Mona! :) Har du testet merker som f.eks Logona eller Naturigin?

  DIN KOMMENTAR