Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Kosttilskudd, Livsstilsendring, Matallergier, Sunnhet, Verktøy

Sjekk sveisen!

Hårfrisyren din sier kanskje noe om hvem du er eller hvem du vil være, men visste du at håret ditt faktisk avslører en langt mer kompleks historie om deg og hvordan det virkelig står til inne i kroppen din? Og når alt kommer til alt er det vel det indre som teller mest, eller hva?

Jeg tok min første håranalyse for 10 måneder siden. Den viste STORE mangler. Jeg hadde allerede et kjempesunt kosthold, men et helt liv med uoppdaget glutenallergi hadde satt sine spor og en lengre periode med skjoldbruskkjertelkreft hadde vel heller ikke hjulpet på tilstanden. Prøven avslørte moderat til stor mangel på 19 av 30 målte næringsmineraler!

                    

Legen min hadde ganske nylig funnet ut at jeg hadde glutenallergi og hadde allerede anbefalt meg et gluten- og melkefritt kosthold. I lys av håranalysen ble dette et enda viktigere steg og i tillegg bedyret hun viktigheten av grønne tilskudd og omega3. Jeg skjerpet inn kostholdet enda noen hakk og ble enda flinkere på å ta tilskudd hver dag.

Håranalysen er lagt opp slik at du får anbefalt en rekke tilskudd som produseres av Trace Elements -de som gjennomfører testen i USA. De har en enorm kunnskap om sammensetningen av tilskudd og hvordan disse påvirker hverandre; Det er ikke bare sånn at du kan ta magnesium hvis du mangler magnesium, mineraler og vitaminer fungerer som antagonister (motvirker opptak) og protagonister (fremmer opptak) på hverandre, og dette er viktig å ta utgangspunkt i når man skal behandles. Rådene fra Trace Elements er et resultat av omfattende forskning og er et svært nyttig redskap, men det er ingen som tvinger deg til å kjøpe tilskuddene fra akkurat Trace Minerals. Jeg syntes mange av dem var for dyre, og valgte å handle på iherb.com isteden.

I løpet av de siste 10 månedene har jeg blant annet tatt grønne tilskudd, Udo´s Choice, enzymer, magnesium og vitamin E, alt basert på anbefalingene fra håranalysen. I tillegg har jeg holdt meg 100 % vekk fra gluten og meieriprodukter. Etter 10 måneder var det derfor veldig spennende å gjennomføre en ny test og se om vi fant noen forbedring:

                    

Selv om jeg fortsatt har noen mangler og noen av verdiene ligger i det lavere skiktet, er jeg kjempefornøyd med utviklingen. Tenk så mange års feilernæring kroppen har vært utsatt for – da er det gøy å se, svart på hvitt, at et sunt kosthold med de riktige tilskuddene faktisk virker! Jeg fikk også nye kosttilskuddsanbefalinger som jeg er godt i gang med å følge, selvsagt med tilskudd kjøpt til en rimelig penge på iherb.com ; )

Dette skriver Trace Elements om håranalyse:

Hår dannes gjennom at en samling av matriksceller danner hårfolliklene. Under vekstfasen er håret utsatt for det interne metabolske miljø, gjennom det sirkulerende blodet, lymfe og ekstracellulære væsker. Når så håret vokser ut og når den ytre delen av huden, hardner det ytre laget og låser da inn de indre metabolske produktene som har akkumulert i løpet av vekstperioden. Denne biologiske prosess gir oss derved et bilde av den næringsmetabolske aktivitet som har pågått under denne tidsperioden. Det å faststille nivåene av næringsstoffene i håret krever en meget avansert tekninsk analysemetode, og når denne utføres på en korrekt måte kan den brukes som et hjelpemiddel for å oppdage mineralmangler, mineraloverskudd og/eller biokjemiske ubalanser. Vevsanalysen gir legen/terapeuten en indikasjon på hva den langvarige effekten av kost, stress, og påvirkningen av giftige metaller kan forårsake.

Blodprøver gir bare informasjon om mineralforekomsten ved prøve- takingstilfellet. Dersom du nettopp spiste en banan, kan prøven vise en høy kaliumverdi, til tross for at du egentlig trenger et kalium- tilskudd. Hårmineralanalysen viser din totale verdi av kalium – den faktisk lagrede mengden i løpet av en tidsperiode – ikke bare hva du spiste den dagen. En blodprøve viser altså kun hva som finnes i blodet akkkurat da du ble testet. Målinger av mineralverdien i urin viser bare hva som utsondres fra kroppen, ikke nødvendigvis hva som er absorbert som brensel i kroppen. Blod- og urinprøver er med andre ord øyeblikksbilder, mens en hårmineralanalyse er som en videofilm som viser mineralsituasjonen i din kropp.

Det finnes en rekke terapeuter i Norge som tilbyr håranalyse i sin behandling, samtlige av disse får analysene utført av Trace Elements i USA. Jeg vil anbefale absolutt alle å få gjennomført en håranalyse. Det gir deg et unikt bilde av din mineral- og tungmetallstatus, og er et viktig verktøy på veien mot et sunnere og friskere liv. Velg terapeut med omhu, og forsikre deg om at hun eller han er godt kvalifisert til å gi deg råd basert på analyseresultatene, og i tillegg ikke vil forsøke å presse deg til å kjøpe Trace Elements-produktene. Her finner du en oversikt over terapeuter som tilbyr håranalyse.

(Bildene fra mine analyseresultater viser kun et utsnitt av alle stoffene man testes for).

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR