Ansiktsolje, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk, Shopping

Forskjellen på roseolje og rosevann

Det finnes i hovedsak to forskjellige produkter som utvinnes av roser:

  • Roseolje fremstilles av roseblader fra forskjellige typer roser. Oljen utvinnes på to forskjellige måter; rose otto utvinnes ved dampdestillering, mens rose absolute fremstilles ved en møysommelig prosess der bladene først legges i et oppløsende middel som trekker ut aromastoffer, voks og pigmenter, deretter fjernes løsemiddelet ved hjelp av vakum før aromastoffene skilles fra de resterende substansene ved hjelp av alkohol. Til slutt fjernes alkoholen og da har du rose absolute. Roseolje kan brukes alene som parfyme eller som en av flere ingredienser i parfyme. Den brukes også i aromaterapi pga. dens beroligende egenskaper. Den er antiseptisk og mykgjørende og kan brukes på huden der den virker rensende på porene og kan redusere linjer og rynker.
  • Rosevann til huden og til matlaging er et biprodukt av roseoljeproduksjon. Det er brukt mye som smakstilsetning i arabisk og indisk mat og her i Europa brukes det blant annet i marsipan. Til huden brukes rosevann gjerne som ansiktsvann og som et renseprodukt. Det er mildt for huden, lett sammentrekkende, bakteriehemmende og fint ved arr, insektsbitt og solbrenthet. Rosevann er fint for normal til tørr hud.

Uansett om du kjøper roseolje til å bruke som parfyme eller ansiktsolje, eller du kjøper rosevann til matlaging eller til huden, bør du gå for produkter som ikke inneholder syntetiske ingredienser eller andre unødige tilsetningsstoffer. Roseolje er som regel blandet ut i baseoljer som jojobaolje eller kokosolje.

Aqua Oleum har supre oljer og selger både rose absolute og rose otto. De fleste helsekostbutikker fører Aqua Oleum, eller du kan søke etter det på nettet. Raw Gaia har flere fantastiske blomstervann, deriblant økologisk rosevann. På iherb.com har de dette økologiske rosevannet. Bruk koden KEQ031 for $5 rabatt ved førstegangskjøp på iherb.com. Du kan også lage rosevann selv, her er en oppskrift på det.

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR