Graviditet, Grønn livsstil, Kropp, Kroppsolje, Kroppspleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Oljen jeg smører magen med i graviditeten

[Inneholder affiliatelinker]

Det er mye kroppen vår skal igjennom når vi er gravide. Ikke nok med kvalme, tretthet, vann i kroppen, smerter og oppblåsthet – huden går også gjennom forandringer, og det kan oppstå både strekkmerker, åreknuter, pigmentflekker, kløe og tørr hud.

Når det gjelder strekkmerker diskuteres det jo om hvorvidt det har noe effekt å smøre seg for å unngå dem, da de mest sannsynlig er hormonelt og genetisk betinget. Men det som er sikkert, er at huden som skal strekkes uansett har godt av å smøres med gode, næringsrike oljer som bevarer fukten og spensten i huden. Og om det faktisk har en effekt på strekkmerker, ja, da er det jo vinn-vinn. Det å smøre mage, bryst og hofter er dessuten en fin måte å ta vare på seg selv og gi seg selv litt velfortjent egenpleie. Og så kan det hjelpe godt på kløende hud og for å øke blodsirkulasjonen.

Jeg er nok ikke den som er mest disponert for strekkmerker. De få jeg har, fikk jeg lenge før jeg fikk barn. Likevel har jeg vært opptatt av å smøre meg med oljer både i mitt første svangerskap og nå som jeg er gravid igjen. Det gjør at huden min føles myk og spenstig, og at den ikke klør eller er tørr mens magen vokser. Forrige gang jeg var gravid brukte jeg stort sett olivenolje til å smøre meg med. Det funket helt greit, men denne gangen har jeg sverget til en oljeblanding som gir enda mer pleie og næring, som er mye lettere i konsistensen og som dufter helt HIMMELSK:

 • Resilience Pregnant Belly Oil fra Soapwalla er en luksuriøs blanding av ingredienser som gir næring til både huden og sansene, samtidig som den fremmer kollagenproduksjonen, gir spenst og elastisitet og beroliger kløe.
 • Kombinasjonen av økologisk engkarse, jojoba-, aprikoskjerne-, mandel- og solbærfrøolje fukter og helbreder skadet hud, samtidig som det gir en pleiende boost av antioksidanter, i tillegg til omega-3- og omega-6-fettsyrer.
 • Soapwallas Resilience Belly Oil inneholder også nypefrøolje (min favorittolje!), som er stappfull av transretinsyre (naturlig vitamin A), og er dermed ansett å være den beste oljen tilgjengelig for hudforyngelse.
 • Den inneholder en nydelig blanding av eteriske oljer, som selvsagt er trygge i svangerskapet, inkludert romersk kamille, calendula, arnica og lavendel.
 • Resilience Pregnant Belly Oil reduserer betennelse og duften virker beroligende. Den er skånsom nok for både babyer og vordende mødre.
 • Den er dessuten perfekt som massasjeolje for eldre arr og nytt arrvev.

Jeg smører meg med Resilience Pregnant Belly Oil på fuktig hud i dusjen, men du kan fint bruke den på tørr hud også, gjerne 2 ganger om dagen for best effekt.

Soapwallas Resilience Pregnant Belly Oil er vegansk, og er laget med økologiske og matklassifiserte ingredienser av høyeste kvalitet. Som alle Soapwallaprodukter, inneholder heller ikke Resilience Pregnant Belly Oil noen tvilsomme tilsetningsstoffer, som parabener, sterke og skadelige kjemikalier eller petroleum-biprodukter. Den er selvsagt heller ikke testet på dyr.

Her kan du lese mer om Resilience Pregnant Belly Oil fra Soapwalla.

PSST! Visste du at selvbruningskremene fra Chocolate Sun er helt trygge å bruke for deg som er gravid? Perfekt for oss vordende mødre som føler oss litt bleke og gustne etter en lang vinter ;) Les mer om Chocolate Sun her.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Astri 5. april 2017

  Hei! Så mye spennende å lese og lære inne på bloggen din! Og supert med tips til olje å smøre magen med under graviditeten!:) Jeg er en relativt ny følger her på bloggen din, og lurte på om du har laget noe lignende blogginnlegg om hudpleie til ansikt og kropp under graviditet? Synes selv det er veldig vanskelig å finne bra produkter som også anses å være trygge å bruke under graviditeten. Har du noen tips? Tusen takk på forhånd!:)

  • Reply Birgitte 21. april 2017

   Hei Astri! Takk – så hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :) Nei, det har jeg dessverre ikke laget. Men generelt bør man jo bruke så milde og rene produkter som mulig, spesielt i første trimester (da kan det være lurt å unngå de fleste eteriske oljer også). Så parfymefrie, økologiske produkter kan jo være en tommelfingerregel. Ellers så er jo jeg glad i rene naturlige oljer til både hud og kropp. Bare spør om det er noen konkrete produkter du lurer på! Hilsen Birgitte :)

  DIN KOMMENTAR