Foto: firesesonger.wordpress.com
Familie og hverdag, Grønn livsstil, På reise

Økovennlig grilling

Engangsgrill er ut! Her er den økovennlige grillen du kan bruke igjen og igjen med god samvittighet.

Grillsesongen er i gang, og et sikkert sommertegn er at parker og strender oversvømmes av brukte engangsgriller.

Det selges omkring 1,2 millioner engangsgriller i Norge hvert år(!), noe som genererer over 200 tonn avfall. I tillegg til enorme mengder avfall, forsøpler brukte engangsgriller parker og strender og forårsaker sviskader på grøntområder. For ikke å glemme at en rekke skogbranner kunne vært unngått om folk hadde droppet engangsgrillen. 

Men det er ingen grunn til å droppe grillingen i parken eller på stranda i sommer. Det finnes nemlig mange flergangsgriller på markedet, og i dag vil jeg trekke frem en som har ekstra fokus på å være økovennlig.

Norskproduserte Barbeco er en miljøvennlig minigrill, som er genial på flere måter. Gjennom å bruke de tilhørende brikettene av kokosnøttskall utnyttes naturressurser som ellers hadde vært avfall, og som ikke forurenser. Brikettene tenner dessuten raskere enn det en vanlig engangsgrill gjør og holder lenger på varmen. Og så slipper du lukten og smaken av tennvæske (som forøvrig både er giftig og lite miljøvennlig).

LES OGSÅ: Økologiske rødbetburgere på grillen

Minigrillen fra Barbeco er like stor som en engangsgrill når den er åpnet, og sammenslått får den enkelt plass i en ryggsekk. Den kommer dessuten med en varmebestandig bæreveske, slik at du kan ta den med deg hjem mens den fremdeles er varm. Grillristen er av emaljert stål og grillen leveres med en brannsikker matte som du legger under grillen. Dette gjør at du har muligheten til å bruke den som bordgrill eller på terrassegulvet. Dessuten skåner matten gress og svaberg mot sviskader.

Grillen er dessuten billig, spesielt hvis du sammenlikner med alle engangsgrillene du sparer lommeboka (og miljøet) for. En pakke med 16 kokosbriketter holder til 4–8 grillinger. På Lesstrash.no får du både grill og briketter, og du kan også kjøpe en startpakke som inkluderer grill og fire stk. briketter ferdig pakket inni grillen.

Barbeco skal også være å finne i utvalgte matbutikker, som REMA 1000 og Meny.

Foto: firesesonger.wordpress.com

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR