Detox, Familie og hverdag, Grønn livsstil, Helse, Juicing, Kosthold, Økologisk

Økologiske ingefærshots fra Urtekram

Siden starten i 1972, da økologi kun var en idealistisk hjertesak for de få, har Urtekram bidratt til å gjøre Danmark – og hele Skandinavia – grønnere og mer bevisst. Urtekram er i dag er Skandinavias største økologiske grossist, og kjennetegnes av god kvalitet og et bredt utvalg av både matvarer og personlig pleie.

Jeg har tidligere delt min egen oppskrift på ingefær- og gurkemeieshot, som jeg gjerne bruker forebyggende gjennom vinteren (oppskriften finner du her). Ingefær er nemlig fantastisk for immunforsvaret, det virker antiinflammatorisk, lindrende på sår hals, hjelper mot slim og hoste, er god ved mageproblemer, og er dessuten bevist effektiv mot kvalme (og det kan jeg, som småbarnsmor som nettopp har hatt omgangssyken, skrive under på).

Mange gode grunner til å ta seg en ingefærshot altså. Men når nesa allerede renner, kroppen er slapp og det dunker i hodet, frister det mer å krype under dyna enn å dra frem juicemaskinen. Urtekram har heldigvis gjort saken enklere.

Nå får du endelig kjøpt tre forskjellige ferdiglagede ingefærshots med ferske, økologiske råvarer:

SHOT 70 % Ginger:
Konsentrert juice basert på 70 % ingefær, litt sitronsaft og eplejuice. Denne tar du som en liten shot sammen med frokosten (eller ved behov). Den kan også brukes i smoothies eller i matlaging. Ingefærshots som denne river godt i halsen og gir en oppkvikkende og lindrende effekt. En flaske av denne bør vel egentlig alle ha stående i kjøleskapet gjennom vinteren?

SHOT Ginger Beetroot:
Denne inneholder 70 % rødbetejuice og 20 % ingefær. Så her får du både fordelene ved rødbeter, i tillegg til ingefær, og den kan også være en fin variant for deg som synes ren ingefærsaft kan bli litt vel heftig. Den inneholder også juice av gulrot, eple og sitron.

SHOT Ginger Carrot:
Denne er for deg som liker kombinasjonen av ingefær og gulrot best. Her får du 70 % gulrotjuice og 20 % ingefær. Sødmen fra gulroten demper den sterke ingefærsmaken. Den inneholder også rødbetejuice, eplejuice og sitronsaft. Nam!

Alle shots’ene er laget med 100 g. frukt/grønt pr. 100 ml. shot, og det er ca. 12 shots i en flaske. Ingefærshots’ene finner du på Soma.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR