Grønn livsstil, Hår, Hårprodukter, Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Shopping

Nye økofavoritter til hud og hår

[Innlegget inneholder sponsede produkter]

Selv om jeg lager veldig mye egne produkter, som ansiktsolje og kroppsolje, så blir jeg ofte tilsendt produkter (i tillegg til å kjøpe en del selv selvsagt). Disse tester jeg nøye ut, og så skriver jeg kun om de jeg virkelig digger – i håp om å hjelpe deg litt frem i jungelen av naturlige skjønnhetsprodukter.

Kriteriene mine er at produktene skal inneholde helt naturlige ingredienser, aller helst økologiske såklart, og at de skal være skikkelig effektive, men samtidig milde mot hud og hår. Og så skader det jo ikke om produktet ser lekkert ut på badehylla heller ;).

Raw Gaia har vært et av mine absolutte favorittmerker helt siden jeg la om til en renere skjønnhetsrutine. Nå har jeg testet to produkter i den nye hemp-serien deres. Hemp Heaven Glow Spray er en skikkelig deilig, økologisk fuktspray som toner og mykgjør huden. Jeg bruker den mest som en toner, men den også super å friske opp huden med i løpet av dagen. Hvis du er ute etter en duggfrisk og glødende hud, er dette sprayen for deg. Hemp Heaven Moisturiser er blitt en annen storfavoritt. Denne økologiske kremen tar huden til en ny dimensjon og gjør den ubeskrivelig myk og glatt. Og så dufter den så utrolig godt av kakaosmør. Den er fantastisk på tørr og irritert hud, og skal også være fin for deg med acne, eksem eller allergi. Fordi den er litt fet, bruker jeg den hovedsaklig der jeg har behov for ekstra mye fukt, som på hendene, albuene, føttene osv., men den er også fin i ansiktet hvis du er plaget med tørr hud.

Selv om jeg pleier å rense huden min med oljer, så synes jeg det er deilig med et mildt renseprodukt innimellom. Acai Cleansing Foam fra Rudolph Care er akkurat det jeg har lett etter. Det er økologisk, har en fresh duft, og renser huden skånsomt, men effektivt – uten at huden føles tørr etterpå. Og så er det kjekt at det også kan kjøpes i praktisk reisestørrelse.

A’kin Unscented Very Gentle Shampoo er en ny favoritt for min sensitive hodebunn. Ingrediensene er helt naturlige, med dessverre ikke økologiske. Men jeg synes sjampoen fra A’kin fortjener å bli nevnt likevel. Jeg blir lett tørr av sjampoer, men denne gjør jobben uten å irritere. Den er helt parfymefri og pH-nøytral og etterlater håret rent og mykt. Super for deg med tørr hodebunn, flass, eksem eller psoriasis. Og så kommer den i en veldig praktisk pumpeflaske som gjør hårvasken enda enklere.

Jeg ELSKER den økologiske balsamen Deep Nourishing Conditioner fra Josh Rosebrook. Den dufter helt fantastisk og gjør håret mitt silkemykt, uten å tynge det ned. Josh Rosebrook sin Styling Cream er også helt super synes jeg. Den dufter friskt av sitrus og jeg bruker den til å roe ned brusete hår og gi lokkene lett hold. Den er kjempelett i konsistensen og så inneholder den masse pleiende ingredienser for hår og hodebunn. Alle produktene fra Josh Rosebrook er laget i små opplag og inneholder økologiske og/eller villhøstede ingredienser.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Louise 10. januar 2016

  Hei,
  Setter utrolig stor pris på bloggen og boken din! Har virkelig kommet til nytte, bruker utelukkende oljer til kropp og ansikt, snillere shampoer, renere mat etc. :) Så takk for all deling!
  Men jeg lurer på et par ting som du kanskje vet;

  Har du lagt noen mening om disse Face Rollerene? Ryktene sier at disse kan hjelpe mot arr og at huden blir mer mottakelig for serum og oljer etter rulling. Andre påstår alt er tull, men noen har jo «bevis», så er vanskelig å vite. Jeg har røde merker/arr i ansiktet etter kviser fra tenårene. De har roet seg litt, spesielt etter at jeg begynte med egenlagde ansiktsoljer, men er ikke så mye borte at jeg føler meg komfortabel med å gå uten sminke.

  En annen ting jeg lurte på var om du vet om en god intimsåpe, eventuelt noe man kan lage selv (om det går an)? Og om du vet om en såpe til barbering, for følsomme armhuler osv.?

  Hilsen Louise :)

  • Reply Birgitte 11. januar 2016

   Hei Louise! Tusen takk – så koselig å høre :)

   Jeg har dessverre ikke noen erfaring med facerollere. Men jeg har også hørt at folk er happy med det, så så lenge det ikke irriterer veldig kan det godt hende det har noe for seg for din hudtype. Om det blir mer mottagelig for oljer osv, det er jeg usikker på. Dette trekker ned i huden og gir pleie uansett.. Men jeg vil tro at rullingen kan gi økt blodsirkulasjon og raskere tilheling, som kan være heldig ved mye arr.

   Når det gjelder intimsåpe, synes jeg en mild castilesåpe eller min favoritt shower gel fra Lavera, funker best (også til barbering). Ellers kan man prøve med kun oljer faktisk, helt naturlig og mildt.

   Birgitte 💚

 • Reply Wilhelmine 23. november 2015

  Hei :)

  Jeg har brukt en del oljer fra raw Gaia og likte det godt. Men kjente jeg savnet kremkonsistensen litt. Ser du har anbefalt en krem i innlegget, men har du en krem for normal hud du liker?
  Takk!

  • Reply Birgitte 23. november 2015

   Som du sikkert vet så sverger jeg jo til oljer, men det finnes også mange gode kremer der ute for deg som foretrekker det. Weleda Skin Food er en storfavoritt hos mange som bruker kremer, denne kan være verdt å sjekke ut :)

 • Reply Per Christian 13. oktober 2015

  Vi forhandler også bio sertifiserte produkter for atopisk eksem og psoriasis. Også produkter for sensitiv hud. Alle produktene er basert på hemp oil og urteekstrakter.

 • Reply Sigrid 9. oktober 2015

  Hei.

  Jeg sliter med endel kviser i ansiktet og nupper ved bryst.. Har du noen tips til meg?

  Mvh
  Sigrid

  • Reply Birgitte 10. oktober 2015

   Hei Sigrid!
   Det finnes dessverre ikke noe kort og enkelt svar på dette. Men hvis jeg f.eks skal velge de 3 viktigste tingene du kan prøve, så vil jeg si 1) kutte ut sukker, 2) kutte ut meieriprodukter (og gjerne gluten), og 3) gå over til naturlige hudpleieprodukter. Og så er det selvsagt viktig å tenke litt over livsstil ift stress, p-pillebruk osv.

   Håper du finner masse inspirasjon her på bloggen som kan være til hjelp. Og det står også mye i boka, både tips om kosthold og skjønnhet.

   Birgitte :)

   • Reply Per Christian 13. oktober 2015

    http://Www.oko-logiske produkter selger en hemp serie med produkter som er gode mot kviser. Serien heter Cannaderm Aknea. Produktene er bio sertifiserte og milde for sensitiv hud. Anbefales!

  DIN KOMMENTAR