Detox, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Miniguide til peeling

Som småbarnsmor blir det ikke like mye tid til egenpleie som før, og ofte glemmer jeg hvor fantastisk peeling er for huden. Men hver eneste gang jeg kommer på å gjøre det får jeg en skikkelig aha-opplevelse. Spesielt nå etter en lang vinter, hvor huden gjerne er tørr og gusten.

I tillegg til å skrubbe vekk døde hudceller og rense tilstoppede porer, stimulerer peeling blodsirkulasjonen og lymfesystemet og det setter også fart på produksjonen av nye hudceller. Derfor gir regelmessig peeling babymyk og strålende hud, men hjelper også mot pigmentforandringer, fine linjer og rynker. Dessuten får du et mye finere sminkeresultat dersom huden peeles jevnlig.

Mekanisk peeling eller enzympeeling?
Mekanisk peeling vil si at man skrubber vekk døde hudceller ved hjelp av små korn. Dette er effektivt, og du kjenner virkelig at blodsirkulasjonen kommer i gang. Ved enzympeeling løses bindingene mellom døde og levende hudceller opp, slik at de døde cellene løsner fra huden. Dette er en mildere metode enn mekanisk peeling, da du slipper å skrubbe huden, og anbefales for deg med sensitiv hudtype. Enzympeeling er også velegnet for deg med akne og betent hud, fordi det ikke stimulerer eksisterende betennelser slik mekanisk peeling kan gjøre.

JR-peelingMin favorittpeeling fra Josh Rosebrook kombinerer disse metodene ved hjelp av effektive fruktenzymer og planteekstrakter som løsner cellebindingene og finmalte valnøttskall som gir en skånsom skrubb. Den inneholder også en rekke naturlige økologiske ingredienser med betennelseshemmende, antibakterielle og antioksidative egenskaper, samtidig som nærende oljer pleier og fukter huden. Du kan gjerne la den sitte på i 10–60 minutter som en ultrapleiende maske. Huden min ELSKER denne peelingen – den får liksom alt den trenger i én behandling: Effektiv skrubb, økt sirkulasjon, dyp pleie og intens fukt. Duften er helt nydelig, og peelingen er drøy i bruk. Perfekt til min litt sensitive kombinasjonshud.

 • Påfør peeling på nyrenset, fuktig hud.
 • Massér den inn med forsiktige sirkelbevegelser. Unngå øyenpartiet.
 • La peelingen gjerne sitte på en stund så de aktive ingrediensene virkelig får jobbe i dybden.
 • Peeling 1–2 ganger i uken er nok. Noe mer enn det kan irritere huden, og faktisk ha motsatt effekt.
 • Vær alltid obs på hvordan huden reagerer, og ikke skrubb så du blir rød og betent. Har huden sår eller sprekker må du unngå peeling.
 • Ikke glem leppene! De trenger også en lett skrubb i blant ;)

Natron eller fersk frukt er også fine alternativer. Lag en paste av natron og vann i håndflaten, massér det forsiktig inn på fuktig hud og skyll av med lunkent vann. Fersk frukt er rike på naturlige syrer som gir en effektiv og naturlig peeling. Du kan bruke både eple, ananas, sitrusfrukter (minus sitron som er litt for sterkt), papaya og banan. Frukt er dessuten rike på antioksidanter og vitaminer som er supert for huden. Frukten kan du mose i en blender – gjerne sammen med litt olje eller vann for å gjøre den litt mildere for huden. Bruker du derimot ren frukt rett på huden, bør du teste på et lite område først så du er sikker på at huden tåler det. La fruktpeelingen sitte i maks 10 minutter. Har du sensitiv hud lar du den sitte i 3–5 minutter.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Mari 10. april 2016

  Hei
  Tusen takk for en veldig inspirerende blogg! Har lest boka di fra perm til perm, og er straks i gang med å lage renseprodukter til ansiktet. I den forbindelse lurer jeg på om det er butikker i Oslo som selger gode baseoljer? Du har jo en del tips til nettbutikker i boka di, men jeg kunne tenke meg å handle det i en fysisk butikk. Ha en riktig god dag.

  • Reply Birgitte 11. april 2016

   Så koselig å høre Mari! :)
   Da ville jeg tatt meg en tur innom Helios eller Kinsarvik. Mulig Røtter har noe også :)
   Ha en fin dag du også!

 • Reply Cookie 9. april 2016

  Fant bloggen din da jeg leta etter giftfrie drikkeflasker! :) Du hjalp meg godt der, så nå lurte jeg på om du har tips til giftfrie BH’er og? Når man søker etter økologisk BH på norsk finner man nemlig mer eller mindre ingenting! Og det synes jeg er ganske skremmende, i og med at undertøy er noe som er i kontakt med kroppen store deler av dagen! Hva enn det er av kjemikalier i undertøy vil vel ende opp med å kunne påvirke kroppene våre på et vis, tenker jeg. Enn så lenge tyr jeg til amerikanske og danske (danskene er flinke med øko!!) butikker, men om du har tips til norske hadde jo det vært enda bedre :)

  • Reply Birgitte 11. april 2016

   Så hyggelig at du fant veien hit :)

   Jeg vet de selger økologiske BH’er på H&M og Lindex, men hvis du er på jakt etter noe som er helt norskprodusert så er jeg dessverre ikke sikker.

  DIN KOMMENTAR