Makeup, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Verstingstoffer

Les dette før du lakker neglene dine igjen

[Inneholder affiliatelinker]

Du er sikkert klar over at det finnes mange stoffer i kosmetikk som du bør unngå. Og kanskje vet du at neglelakk er en av verstingene når det kommer til potensielt skadelige stoffer. Likevel kan det være rart å tenke på at noe du lakker neglene dine med kan tas opp i kroppen med én eneste gang. For sånn er det faktisk:

I en studie utført i 2015 av forskere ved Universitetet i Duke i Nord-Carolina og Environmental Working Group (EWG), ble det påvist at et av de skadelige stoffene som ofte brukes i neglelakk ender opp i kroppen umiddelbart etter påføring.

TRIFENYLFOSFAT (Triphenyl phosphate/TPHP) er et stoff som brukes i mange neglelakker, og som i følge en rekke studier blant annet er linket til hormonforstyrrelser, skader på forplantningssystemet, fosterskader, skader på nervesystemet og DNA-skader.[6][8][9]

Forskerne ved Universitetet i Duke testet urinen til 26 kvinner som nettopp hadde lakket neglene, og fant spor av trifenylfosfat hos samtlige deltakere. Mengden trifenylfosfat i urinen økte kraftig umiddelbart etter at de hadde påført neglelakken.

Photo: @nicollebmack

Photo: @nicollebmack

Tidligere har jeg skrevet om 5-free-neglelakker, men dessverre er trifenylfosfat et av stoffene som gjerne går under radaren når vi snakker om stoffer du bør unngå i neglelakker. 5-free-neglelakker karakteriseres av lakker som ikke inneholder toluene, dibutyl phthalate (DBP), formaldehyd, formaldehyd resin og camphor, men det stilles ikke krav til at de skal være fri for trifenylfosfat. På EWG.org/Skindeep finner du for øyeblikket oversikt over 385 neglelakker og andre negleprodukter som inneholder trifenylfosfat. Kanskje verdt å sjekke at din favorittlakk ikke er en av dem?

Mine favorittlakker er heldivis uten. De supre lakkene fra Treat Collection er nemlig både 5-free og fri for trifenylfosfat. De er i tillegg veldig holdbare og kommer i en lang rekke med utrolig lekre farger. Vårens nyheter fra Treat består av 25 fantastiske farger, og PureSkin.no er de eneste i Skandinavia – i tillegg til NK i Stockholm – som selger disse fargene. Jeg kjenner at jeg er skikkelig fargetørst etter en lang vinter, og blant de nye Treat-fargene har jeg lagt min elsk på den deilige rosatonen Free Spirit, den perfekte rødorange fargen Well Travelled, og ikke minst azurblåe The Blueprint.

Les mer om lakkene fra Treat Collection her.

Og du, ikke glem giftfri neglelakkfjerner, da! Nå er Treat Collection Gentle Nail Polish Remover tilbake med nytt og lekkert deisgn. Dette er en mild soyabasert formula laget med ren arganolje og beriket med vitamin A, C og E for å fremme sunne, velstelte negler. Den er selvsagt helt fri for aceton og sterke acetates som ødelegger negler, neglebånd og tørker ut huden. Her finner du mer info om Treat Collection Gentle Nail Polish Remover.

_MG_8510

PSSST! Bruk rabattkoden «treatnail15» og få 15 % rabatt på den forrige kolleksjonen til Treat Collection. Velg og vrak mellom et hav av fantastiske farger her.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

3 KOMMENTARER

 • Reply Lucy 1. april 2018

  Tusen takk sør så interessant og nyttig info! Jeg kan tenke meg at gelélakk er også fulle av disse skadelig komponenter? Man hevder at det skal være «safe» å få CND Shellac påført av profesjonelle i salong. Hva vet du om produktet?
  Jeg håper du kan ta deg tid til å sende meg svar via email. På forhånd takk!

  • Reply Lucy 1. april 2018

   for* 😁 mobilen tekstkorrektur!

  • Reply Birgitte 9. april 2018

   Så hyggelig at du likte innlegget :) Jeg har dessverre ikke gjort så mye research på akkurat shellac men du finner nok masse info om du googler litt rundt om temaet :) Hilsen Birgitte

  DIN KOMMENTAR