Kontakt

Her kan du kontakte meg ved forespørsler om intervju, bloggsamarbeid, annonsering, kurs eller foredrag.  Alle andre spørsmål svarer jeg på i kommentarfeltet på bloggen.

Gleder meg til å høre fra deg!

Navn*

Mailadresse*

Emne

Din melding

21 KOMMENTARER

 • Reply Silje 2. mai 2018

  Hei,
  jeg kom over bloggen din og syntes den var veldig informativ og fin! Har et spm til deg; ser du har et innlegg fra tidligere om solkrem. Jeg syntes det er veldig vanskelig å velge en bra solkrem til datteren min som nå er 2 år – vi skal til syden om ikke så lenge, så trenger en krem (i tillegg til annen beskyttelse). I fjor sommer benyttet jeg Rudolph Care sin solkrem for kids i spf 30 og 50, men har blitt gjort oppmerksom på at den inneholder 4 kjemiske filtre og ikke fysisk filter. Den er lett å smøre ut, men gir dessverre en del flekker på klær. Hvilken solkrem ( og faktor) vil du anbefale at jeg bruker på henne? – og har du noen erfaringer med en trygg og god solkrem som ikke flekker til klærne (dersom det eksisterer…)

  Takknemlig for svar!

  Mvh Silje

 • Reply Martine 16. januar 2018

  Hei Birgitte!
  Jeg prøver nå å bytte over fra vanlige hudkremer til naturlige oljer. Først prøvde jeg meg på rosehip seed oil men denne fikk jeg faktisk en allergisk reaksjon på (har atopisk eksem, som jeg senere leste at kunne bidra til at man reagerte på denne oljen). Deretter prøvde jeg argan olje som jeg elsker, men denne ble litt for tørr for huden min. Derfor bestemte jeg meg for å prøve shea butter, som kjentes deilig ut og ga huden mye fukt samtidig som at den blandet seg pent med sminke. MEN etter 1 uke merket jeg at huden ble tørr også av shea. Spesielt kinnene ble rue og jeg så at huden ble uttørket i form av at jeg så ut som en liten rosin når jeg smilte. Gikk da tilbake til min vanlige klimakrem for å få fukten tilbake. Leste nå at det er forskjell på å ha tørr hud og dehydrert hud. Så jeg tror kanskje huden min mangler vann? Urenhetene og porene ble bedre og bedre med både argan olje og shea. Men virket fortsatt tørr og ru. Har du noen forslag til hvordan jeg kan gi huden nok vann? Er det noen oljer som kan hjelpe på dette?

  • Reply Birgitte 12. mars 2018

   Hei Martine! Det er selvsagt viktig at du får i deg nok vann ved å drikke det først og fremst. Det er også viktig at du peeler huden din forsiktig (dersom det går greit ift eksemet), da oljene trekker bedre ned i huden da. Gjerne 1–2 ganger i uken. Det kan hende du må ha en veldig fet krem, har du testet denne noen gang?: https://www.pureyou.no/products/skin-food

 • Reply Hanna 24. februar 2017

  Hei Birgitte :) tuuuusen takk for flott blogg, har fulgt den i mange år og elsker å inkludere grønne kropp- og jordklodevennlige tips i hverdagen! Jeg har i flere år forsøkt å gå over til å kun bruke olje på huden, og på kroppen og i håret er det fantastisk deilig, men ansiktshuden stritter imot! Jeg har svært sensitiv hud, hovedsakelig tørr. Har forsøkt både rene oljer og blandinger av oliven-, argan-, aprikos-, jojoba-, avokado-, nype- og kokosolje samt sheasmør, men alltid ender jeg opp med rød, tørr, stiv hud som føles som en kløende leiremaske. Har du noen tips? Hilsen Hanna

  • Reply Birgitte 28. februar 2017

   Hei Hanna! Tusen takk, så hyggelig å høre at du har latt deg inspirere i mange år <3
   Dette er vanskelig å svare på. Det er jo ofte andre underliggende årsaker når det er snakk om slike hudplager. Hvilke rene oljer har du prøvd? Hvor lenge har du prøvd før du har "gitt opp"? I blant kan det jo være snakk en naturlig overgangsfase.

   • Reply Hanna 2. mars 2017

    Takk for svar!! Jeg har prøvd de oljene jeg nevnte over, både rene og i blandinger. Akuratt nå en kombo med aprikoskjerne, argan og nypeolje, en blanding jeg liker veldig godt! Tror kanskje du har rett i at det er en tilvenningsfasen for huden, derfor har jeg den siste tiden brukt denne blandingen, latt det trekke inn og så et lag over med vanlig krem, som jeg gradvis trapper ned. Håper det er siste kremtube jeg har i skuffen :) krysser fingrene, og forsøker med litt mer tolmodighet! Gleder meg forøvrig til å teste de nye suntegrity-solkremene, er så glad for at det finnes gode alternativer :) god helg til deg og dine!

    • Reply Birgitte 3. mars 2017

     Høres ut som en flott blanding du bruker nå! :) Husk også å bruke en mild peeling 1-2 ganger i uken for at produktene skal trekke godt inn. Ønsker deg masse lykke til og håper du finner en rutine som funker godt for deg etter hvert! Ja, Suntegrity er helt fantastisk! Gled deg :) God helg til deg også :)

 • Reply Marion 29. november 2016

  Hvilken tannkrem anbefaler du?

 • Reply Birgitte 13. oktober 2016

  Hei.

  Har flere spørsmål:

  1 ) hvor kan jeg kjøpe økologisk eyeliner,pudder og maskara i butikk?

  2) finnes det økologiske vaskekluter for speil og glass? Mikrofiber for speil er lurt å bruke også på porselen for å unngå riper. Men jeg vet ikke helt hva mikrofiber inneholder…

  3) finnes det økologisk ullundertøy (stilongs og trøyer)?

  4) og hvor selges økologiske klær og sengetøy i butikk?

  Alt dette ønsker jeg å se i butikk fordi jeg ikke liker å kjøpe ting usett. Må ta på og røre. Håper du kan hjelpe meg. Sikkert flere som kan lure på dette. Go dag!

  Vh
  Birgitte G

  • Reply Birgitte 19. oktober 2016

   Hei Birgitte! Beklager sent svar.

   Økologisk sminke får du f.eks på Gimle Parfymeri og på velassorterte helsekostbutikker.
   Økologiske vaskekluter til akkurat speil og glass vet jeg dessverre ikke om, men vanlige vaskekluter kan du få i økologisk bomull, sjekk på helsekosten.
   For økologiske ullundertøy ville jeg også sett på en velassortert helsekostbutikk, som Helios. Eller på Nøstebarn.
   De store kjedene, som H&M, Lindex og Kappahl, har alle litt klær i økologisk bomull. Økologisk sengetøy finner du f.eks på Princess.

   Her finner du også mange gode tips: http://www.renmat.no/renmat/page.aspx?docid=10725

   Håper dette kunne sette deg på sporet av noen nye økofavoritter :) Hilsen Birgitte

 • Reply Maria G. 10. august 2016

  Hei! Jeg har i det siste vendt om til en mer økologisk livsstil. Har lest boken din og likte den kjempe godt, den har vært utrolig nyttig :-) Det eneste jeg sliter litt med er å finne en økologisk flytende foundation. Jeg tenkte å spørre deg, siden du er makeup-artist! Kan man få tak i en flytende foundation som er økologisk, i så fall hvor? Og hvis ikke, hva tror du er det beste alternativet? Bruker nå bare minerals, som jeg er veldig glad i. Men etter jeg leste det du skrev om nanopartikler i mineralprodukter ble jeg veldig skeptisk og tenkte å finne et økologisk alternativ.

  • Reply Birgitte 11. august 2016

   Hei Maria! Så hyggelig at du liker boken :) Du finner bl.a flytende økologisk foundation fra merker som Vapour Organic Beauty og Koh Gen Do, men jeg vil absolutt råde deg til å sjekke ut Un-cover Up fra RMS Beauty, som kan fungere både som concealer og foundation, les mer her: http://birgittemagnussen.no/concealeren-jeg-ikke-kan-leve-uten/. Birgitte :)

 • Reply frøya 25. juni 2016

  Hei, Birgitte.

  Har du testet produkter fra Dr.Organic fra helsekosten? Jeg bruker tannkremen deres, men er usikker på ingrediensene.
  ( Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Sorbitol, Hydrated silica, Aqua, Sodium lauroyl sarcosinate, Mentha piperita (Peppermint) oil, Hydroxyethylcellulose, Menthol, Cetraria islandica (Icelandic moss) extract, Sodium monofluorophosphate, Escin (Horse chestnut), Xylitol, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid. Contains Sodium monofluorophosphate (a source of fluoride at 1000ppm) hva tenker du rundt dette?

  • Reply Birgitte 27. juni 2016

   Hei :) Nei, har ikke testet dette merket. Innholdsmessig ser den grei ut – med mindre du vil unngå fluor. Birgitte :)

 • Reply Thea Berge 27. april 2016

  Hei Birgitte!
  Jeg lurer på om du har noen tips og råd på hvordan få ett sunnere og tykkere hår? Jeg føler at jeg har mistet endel hår den siste tiden (året), men også skadet det litt med mye farging og bleking over tid. Jeg spiser i tillegg vegetarisk, så tror det også kanskje kan være en grunn? I tillegg har jeg en stressende jobb som sykepleier. Har du noen tips til hvordan jeg kan bygge opp håret mitt igjen og forebygge for mer slitasje, så blir jeg veldig glad for det :)

  Mvh Thea

  • Reply Birgitte 29. april 2016

   Hei Thea!
   Først og fremst er det viktig å skåne håret fra videre slitasje (unngå bleking, farging, rettetang, føning etc), og virkelig gi det tilbake fukt og næring gjennom pleiende hårkurer og oljeinnpakninger. Disse er kjempebra: http://www.pureskin.no/manufacturers/hello-hair og http://www.pureskin.no/products/enrich-mask. Gå gjerne for proteinbaserte hårprodukter og produkter som gir mye fukt.
   Og så er det viktig å få en utredning på om du mangler noen vitaminer eller mineraler, prøv for eksempel en håranalyse. For eksempel kan mangel på sink, jern ogkobber føre til hårtap hos noen. Det er sikkert lurt å begynne med en god multivitamin, og så bli utredet for andre eventuelle mangler før du begynner å ta tilskudd av mineraler.

   Et lite tips til slutt: Hvis du har langt hår bør du sove med håret i en flette :)

   • Reply Thea Berge 29. april 2016

    Takk for mange gode råd!
    Har allerede bestilt den hårmasken fra Hello hair:)
    God helg!:)

    Thea

 • Reply Anne 26. mars 2016

  Hei Birgitte, har du noen erfaring med shampo fra Iherb basert på såpenøttene? Nature oil, Extreme shampoo?

  • Reply Birgitte 31. mars 2016

   Hei! Nei, dessverre, det har jeg ikke. Gi gjerne en tilbakemelding om du tester det!! :)

  DIN KOMMENTAR