Hår, Hårprodukter, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Hårsprayen som er så ren at du kan drikke den

Jeg husker da jeg begynte å jobbe som makeup-artist og hvor grusomt jeg syntes det var å puste inn all hårsprayen som ble brukt på fotoshoots. Det verste var backstage på fashion week. Tenk deg et forholdsvis trangt rom med hundrevis av modeller, frisører, stylister og makeup-artister i full sving. Lufta oste av hårspray – man kunne nesten bare gå gjennom rommet så var sveisen stivnet på plass.

Etter hvert begynte jeg heldigvis å snuse på mer naturlige produkter. Da jeg hadde lagt om kostholdet mitt og blitt mer bevisst på hva matvarene inneholdt, ble jeg også nysgjerrig på hva hud- og hårproduktene jeg brukte inneholdt av stoffer. Resultatet av researchen jeg gjorde var nedslående. Mange av produktene jeg hadde smurt, sprayet, skrubbet og vasket meg med, besto av blant annet kreftfremkallende, hormonforstyrrende og allergifremkallende stoffer. Og noen av de aller verste var hårsprayene. Jeg kunne ikke fortsette bruken av disse, hverken på meg selv eller på modellene jeg jobbet med.

a&cmakeupLitt etter litt byttet jeg ut produktene mine med rene, trygge og naturlige alternativer, mange av dem økologiske. Men det var én ting som ikke var enkelt å finne i en trygg og giftfri variant – nemlig hårspray. Etter masse leting på nettet falt valget på Perfect Hold Hair Spray fra Intelligent Nutrients. Den skulle være så naturlig at du kunne drikke den! Jeg testet også ut volumsprayen fra samme merke. Begge ble raskt favoritter, både hos meg selv og hos mange av modellene jeg jobbet med, som også var lei av å bli dusjet i giftig spray hver gang de var på jobb. Jeg hadde til og med en mannlig modell som tok meg på ordet og drakk en god slurk av hårsprayen. Jeg vet ikke hvor god den var, men han så i hvertfall helt normal ut etterpå ;)

Hårspray er en av de tingene du bør bytte ut først når du går over til renere og mer naturlige produkter. Vanlige hårsprayer inneholder ofte petrokjemikalier, parfyme, plaststoffer, ftalater og andre gufne stoffer, som absolutt ikke bør pustes inn eller fås på huden. Det kan umulig være særlig godt for håret heller (for ikke å nevne miljøet!). Jeg blir spesielt skremt når jeg ser faresymboler på baksiden av produkter – hvordan i all verden kan det være meningen at disse skal sprayes på mennesker? Nei, da tar jeg heller en dårlig hårdag any day!

Det jeg liker aller best med hårsprayen, er at den er god til så mye mer enn bare å holde sveisen på plass.

Et skikkelig multiprodukt:

 • Bruk den i fuktig hår for å skape volum. Klem sprayen inn i håret og bruk en diffuser til å tørke håret eller la det lufttørke.
 • For naturlige krøller, beach-waves og tekstur kan du spraye den i både tørt og vått hår og klemme godt med hendene for å definere krøllene. Den roer også ned brusete hår.
 • For å friske opp håret mellom hårvask (perfekt på hytta i ferien!): Spray den i hodebunnen og massér den godt inn, spray så i resten av håret og blås gjennom med en føner mens du grer igjennom håret med fingrene eller en børste.
 • Spray den ved hårrøttene og rufse til med fingrene for å gi sveisen et sexy løft og økt volum.

Volumsprayen er spesielt bra for deg med tynt, fint eller flatt hår. Spray den nede ved hårrøttene, bruk fingrene og rufse den godt inn i håret. Du kan godt bruke en føner mens du gjør dette. For ekstra volum kan du tuppere håret helt nederst ved røttene før du sprayer over med volumsprayen. Sprayen gir lett hold og tekstur, og kan brukes i både vått og tørt hår.

Forresten – nevnte jeg at produktene fra Intelligent Nutrients er sertifisert økologiske, veganske og ikke testet på dyr? :)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Solveig 25. september 2020

  Hei. Jeg er interessert i å prøve dette produkte men der jeg fant de på nett shopper ikke til Norge. Er det noen som gjør det? Eller har du kjøpt det i fysisk butikk?

  Takk for svar.
  Hilsen Solveig

  • Reply Birgitte 9. november 2020

   Denne ble solgt i nettbutikken jeg tidligere jobbet for, men den er nå nedlagt. Dessverre vet jeg ikke om andre som har den.

  DIN KOMMENTAR