Glutenfritt kosthold, Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Matallergier, Sunnhet

Green Mama

Da mamma kom til meg og ba om hjelp til å bli kvitt diverse helseplager ga jeg henne en skikkelig “grønn makeover”. Vi tok for oss kostholdet – både hva og hvordan hun burde spise, og skiftet ut mye av produktene på badehylla med sunnere og renere produkter.

Fordi både jeg og flere i min familie har glutenintoleranse eller cøliaki, mente jeg det ville være bra for henne å kutte ut gluten helt. Resultatet lot ikke vente på seg, etter bare noen dager med glutenfritt kosthold kjente hun en stor bedring, hun var helt kvitt den brennende følelsen i magen hun pleide å få etter at hun hadde spist. Hun spiste i utgangspunktet lite kjøtt, men nå minket vi antallet kjøttmåltider enda mer, isteden har hun økt inntaket av grønnsaker. I tillegg har hun begynt å ta tilskudd av d-vitamin, probiotika og omega 3.

Vi byttet ut kremer, deodorant, shampoo, balsam, såpe og solkrem med mine egenproduserte ansiktsoljer og andre rene, naturlige produkter til hud og hår.

Nå har mamma levd glutenfritt og spist sunnere enn noen gang i 8 uker, og resultatet er slående: Hun ser (minst) 5 år yngre ut, huden hennes har blitt utrolig fin, jevn og glatt, neglene har blitt sterke og selv om vekten ikke har rast ned (det var heller ikke meningen) synes jeg hun ser mye slankere og “strammere” ut. Hun føler seg også mye lettere i kroppen.

Her får du hennes egne tanker om omleggingen:

Hvorfor ønsket du deg en grønn makeover?
-Jeg har gjennom mange år vært interessert i sunt kosthold. Samtidig har du og din blogg gitt ekstra inspirasjon til å ta et steg videre, som nå var å kutte ut gluten, samt kjøtt til hverdags og å gå over til sunnere kosmetikk. Jeg ønsket også å se om det kunne hjelpe på diverse helseplager jeg hadde.

Hvor raskt begynte du å merke effekt?
-Den største endringen jeg har gjort med mitt kosthold nå, er å kutte ut gluten. Effekten av det kom nesten umiddelbart.

Hva er de største effektene du har merket?
-Brenning i mage og spiserør er blitt borte, fordøyelsen er veldig mye bedre, og for første gang i mitt liv – som tross alt har vart i 60 år – har jeg fått negler som holder.

Var det noen av resultatene som overrasket deg?
-Jeg er nok mest overrasket over det med neglene. Det viser at kroppen min nå tar opp viktige næringsstoffer som den tidligere gikk glipp av. I tillegg har jeg fått mange kommentarer på at huden min ser finere ut.

Hvilke positive resultater betyr mest for deg?
-Det er helheten som betyr mest for meg – kroppen som melder tilbake at “nå har jeg det jammen bra!”
Jeg har dessuten fått bevist at omleggingen til et grønnere kosthold virker. Jeg har nylig sjekket kolesterolnivået og det hadde gått ned, til tross for at alderen har gått opp!

Hva har vært det vanskeligste med å legge om?
-Til nå har det ikke vært spesielt vanskelig, jeg har fulgt dine råd om å ta et steg av gangen. Det tror jeg er avgjørende for å lykkes.

Hva har gått lettere enn du forventet?
-Det å kutte ut gluten har faktisk gått veldig greit. Det var overraskende enkelt når jeg først hadde bestemt meg. Jeg er glad i å bake, og det å få gode resultater uten gluten, er en artig utfordring.

Har omleggingen påvirket andre rundt deg?
-Min kjære er nok ikke klar til å kutte ut gluten, men han smaker gjerne på det jeg baker. Dessuten lager jeg glutenfri frokostblanding som begge spiser nesten hver dag. Bortsett fra brød, spiser vi de samme tingene, dvs. mye grønnsaker og fisk. Jeg opplever ingen negative konsekvenser i min omgangskrets, snarere tvert imot – jeg opplever at mange er interessert i å prøve noe av det samme.

Hvordan vil omleggingen påvirke livet ditt fremover?
-Jeg er overbevist om at sunt kosthold bidrar til god fysisk, og ikke minst psykisk helse. Med de positive forandringene jeg har opplevd, er det på ingen måte fristende å falle tilbake til de gamle vanene.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR