Grønt hjem, Handletips, Kosthold, Nyheter, Økologisk

Ekte Vare

Ny butikk på Sagene i Oslo med økologisk, kortreist og bærekraftig mat.

En stor kjærlighet til mat og matkultur og et brennende ønske om å gjøre økologisk mat tilgjengelig for flere, er bakgrunnen for Ekte Vare, den nye økobutikken i hjertet av Sagene i Oslo som åpnet i april. Butikken er et alternativ til dagens dagligvaretilbud, med fokus på kvalitet, bærekraftighet og økologi.

Sadie Lawler er gründeren bak Ekte Vare. Hun forteller at målet har vært å skape en butikk der du kan finne alt du trenger til både hverdag og fest – uansett kosthold, og hvor du skal slippe å lese innholdsfortegnelser for å finne ut hvor maten kommer fra. Her skal produktene være så rene, lokale og bærekraftige som mulig, og du kan stole på at Sadie og teamet hennes kun har tatt inn de aller tryggeste og beste varene for deg.

OEV_2198

Foto: Øyvind Våge

I tillegg til at produktene du får på Ekte Vare skal være trygge, økologiske og rene, ligger det et grunnleggende ønske bak om å støtte opp om lokale produsenter.

– Vi vil bli et utsalgssted for småskalaprodusenter som ellers ikke når dagens marked, og på denne måten støtte norske bønder og norsk økologisk småskalaproduksjon.

Hos Ekte Vare finner du stor variasjon av varer i alle prisklasser, slik at du kan finne akkurat det som passer ditt budsjett og din livsstil. Her kan du handle alt av dagligvarer, frukt og grønt, hudpleie – ja, rett og slett alt du vanligvis må kjøpe i de store dagligvarekjedene (der alt er pakket inn i plast og det er vanskelig å vite hvor maten kommer fra). I tillegg jobber Ekte Vare for å kunne tilby mest mulig emballasjefritt og i løsvekt.

Foto: Øyvind Våge

Foto: Øyvind Våge

Sadie og teamet som jobber på Ekte Vare er lidenskapelig opptatt av gode matopplevelser i alle ledd, og at det vi spiser og bruker i hverdagen skal være produsert med vår, jordas og dyrenes helse i tankene. Dette kan du få en smakebit av i butikkens egen café, der du blant annet finner masse gode blingser med surdeigsbrød, kanelsnurrer med surdeig, surmelk med husets granola, iste med frisk frukt, skuddsikker kaffe (blendet kaffe med ghee og kokosolje) og veganske og glutenfrie sjokoladetrøfler. De jobber også med å få inn flere glutenfrie og rå alternativer, og vil snart også ha smoothies på egne råvarer.

Ekte Vare finner du i Dannevigsveien 18C på Sagene i Oslo. Les mer på Ektevaredagligvare.no og følg med for nyheter og oppdateringer på Facebook og Instagram.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Ruben 28. juni 2016

  Flott, takk for det!

  Øko-Tex går bare på stoffet/tekstilene på madrassene sånn som jeg har forstått det, men at Certipur-merket garanterer at skummet oppfyller de strengeste krav til helse, sikkerhet og miljø…hva det nå måtte innebære.

  Så du ville ikke hatt noen som helst betenkeligheter med å kjøpe og bruke en skumgummimadrass med Øko-Tex og Certipur sertifiseringen? Eller bør en helst velge andre typer madrasser?

  • Reply Birgitte 1. juli 2016

   Ja er den både øko-tex og certipur sertifisert så hadde jeg følt meg ganske trygg :)

 • Reply Ruben 27. juni 2016

  Hei!

  Har du noen tips og anbefalinger på madrassbeskyttere/overmadrasser, skumgummimadrasser, rammemadrasser – eller generelt madrasser?

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 27. juni 2016

   Gå for svanemerkede madrasser eller velg øko-tex sertifiserte madrasser fra f.eks Jysk ;)

  DIN KOMMENTAR