Detox, Grønn livsstil, Kosthold, Kosttilskudd, Naturlig skjønnhet, Spis deg vakker

Dette er skjønnhetsmineralet alle snakker om

Kan du si “methylsulfonylmethane”? Jeg vet, det høres absolutt ikke sunt ut, men det er faktisk noe av det beste du kan gi huden, håret og neglene dine.

Methylsulfonylmethane (MSM) er en organisk form for svovel som finnes i varierende grad i alle levende organismer. Svovel er helt nødvendig i dannelsen av kollagen, keratin og elastin.

 • Kollagen binder vevet i huden sammen.
 • Keratin er hovedbestanddel i hår, hud, negler og tenner.
 • Elastin virker som hudens “gummistrikk” og sørger for at huden trekker seg sammen igjen når den strekkes.
 • Dermed er lavt svovelnivå i kroppen med på å gjøre huden mindre myk og elastisk og mer disponert for rynker og tørrhet, neglene tynne og sprukne og håret livløst og matt.
 • MSM kan gi styrke og fleksibilitet til hår, hud og negler, i tillegg til skjelett, membraner, muskler og ledd.

_1200844

Ikke nok med å gi glansfullt hår, strålende hud og sterke negler – MSM skal også kunne sørge for at celler lettere tar opp vitaminer og mineraler og skiller ut giftige avfallstoffer, hjelper til å stabilisere pH-balansen i kroppen, demper allergier og hudproblemer, bedrer fordøyelsen, sørger for oksygenopptak i cellene, reduserer betennelser og smerter, demper stress og angst, og forbedrer konsentrasjonen. Med andre ord et uunnværlig mineral for både innsiden og utsiden.

Jeg sverger til REN MSM som må være det aller reneste og tryggeste MSM-tilskuddet du kan få fingrene i. I REN MSM brukes nemlig OptiMSM fra Bergstrom Nutrition i USA. OptiMSM produseres ved destillering, og destilleres hele 4 ganger – i motsetning til billig krystallisert MSM, som ofte inneholder mye urenheter. Destillering er en tidkrevende prosess, som gir det desidert reneste og mest effektive MSM-produktet det er mulig å oppdrive.

_1200845

Mannen bak REN MSM, Marius Blomstervik, har lang erfaring innen helse og supermat, og jobbet i en årrekke for Supernature. Marius forteller at det nylig har kommet en studie som bekrefter at man får statistisk signifikant reduksjon av rynker etter 4 måneders bruk av MSM. Dessuten rapporterer kunder om at MSM har hjulpet ved både rosacea, eksem, rynker og kviser.

MSM fungerer veldig bra alene, men booster også andre tilskudd, som for eksempel kollagen til huden. Mange tror at man må ta C-vitamin for å utnytte MSM, men det er heller motsatt. Man kan ta MSM for å utnytte C-vitamin bedre. C-vitamin er selvfølgelig viktig for huden, så det er absolutt nyttig å ta sammen med MSM.

_1200852

Jeg spurte Marius om hvordan du best bruker skjønnhetsmineralet MSM. Her er hans tips:

– MSM er et knøttlite molekyl som veldig lett taes opp. I løpet av 2 timer etter inntak er MSM fordelt over alt i kroppen, i alle organer og til og med i hjernen. MSM kan taes både med og utenom måltider. Siden MSM taes veldig fort opp i kroppen, skilles det også rimelig raskt ut. Litt som vann. Vi må ha kontinuerlig påfyll. Vi anbefaler at man tar det 1–2 ganger om dagen, da helst på morgen og midt på dagen. Det er noen svært få som opplever å ikke få sove når de tar MSM om kvelden. Siden MSM kan smake litt metallisk (ikke så mye ved «norske doser»), kan man ta det med f.eks sitron i vannet. De fleste synes at det ikke har noe smak. Pulveret kan blandes i vann, juice, smoothie, greens, kaffe og te.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Mille 2. januar 2020

  Hei! Er pulver bedre enn tabletter? Jeg sliter med å huske å ta pulver, tabletter er mye enklere…

  • Reply Birgitte 19. august 2020

   Hei! Jeg har brukt begge deler, og synes også tabletter er enklere å ta. De virker som de løser seg fort opp så tenker det gjør sammen nytten :)

 • Reply Ruben 3. januar 2018

  Flott, takker og bukker for det!

  Men hvilken deodorant eller deodoranter som helst er duftfri anbefaler du til både kvinner og menn?
  Er den linkede deodoranten fremdeles anbefalt, eller har du funnet nye og bedre alternativer?

  https://no.iherb.com/pr/Home-Health-Herbal-Magic-Roll-On-Deodorant-Unscented-3-fl-oz-88-ml/6470

  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 4. januar 2018

   Jeg anbefaler Schmidts deodoranter, de har parfymefri også. Home Health er stadig vekk bra den også :)

 • Reply Ruben 4. september 2017

  Hei!

  Hvilken tannkrem eller tannkremer anbefaler og bruker du for tiden?

  Mvh. Ruben.

 • Reply Anne 1. april 2017

  Hei! Får lyst å prøve det på sønnen min på snart 3 år som sliter med astma-tendenser og nøtteallergi. Vet du i så fall hvilken dosering jeg bør gå for?

 • DIN KOMMENTAR