Ansiktsolje, Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Dette er oljen alle vil ha nå

«I put that on at night, and I wake up glowing.»

– Miranda Kerr.

Glem argan- og kokosolje. Nå er det nemlig nypefrøolje som gjelder.

Etter at Victoria’s Secret-modell Miranda Kerr avslørte at denne oljen er grunnen til hennes glødende hud, har den tatt helt av. Og fler og fler oppdager nå hvorfor dette er en mirakelolje for huden.

Det er mange gode grunner til at så mange (meg inkludert) elsker denne oljen. Nypefrøoljen er en lett olje som trekker raskt inn i huden, hvor den gir intens pleie på et dypt nivå. Den har et ekstremt høyt innhold av essensielle fettsyrer – opptil hele 80% – og er proppfull av vitaminer og antioksidanter som er avgjørende for en vakker hud. Den er spesielt rik på C- , E- og A-vitamin (farvel rynker og velkommen myk og spretten hud!). Alt dette gjør nypefrøoljen til anti-age-oljen numero uno.

Nypefrøolje er kjent for å kunne:

 • jevne ut hudtonen og redusere arr, pigmentflekker og strekkmerker
 • reparere UV-skader
 • motvirke fine linjer og rynker
 • booste kollagenproduksjonen og øke hudens elastisitet
 • virke pleiende på psoriasis og eksem
 • gi dyp fukt og pleie til tørr og irritert hud

Og det som er så genialt er at den passer til alle hudtyper og hudplager – uansett om du har tørr, fet, sensitiv eller normal hud, psoriasis, akne eller rosacea. Og fordi den er så lett og ikke etterlater en fet hinne på huden, er den også super for deg som ikke er vant til å bruke ansiktsoljer og deg som ikke liker den fete følelsen noen oljer kan gi etter påføring.

35547_Pure_Radiance_Rosehip_Oil_1Den økologiske nypefrøoljen Pure Radiance Rosehip Oil fra A’kin utvinnes utelukkende av høykonsentrerte nyperosefrø. A’kin bruker en veldig effektiv utvinningsprosess (CO2 extraction) som sikrer at de potente stoffene i oljen bevares. Den inneholder en høy konsentrasjon av bio-tilgjengelig trans-retinsyre (vitamin A), vitamin E og omega 3, 6 og 9, og gir huden dyp fukt, en jevn tone, strålende glød og en glatt og myk følelse.

Slik bruker du nypefrøolje: Du kan enten bruke 2–3 dråper rett på huden, eller blande den inn i en fuktighetskrem, ansiktsolje eller foundation. Du kan også bruke den under kremen eller ansiktsoljen din. Oljen masseres lett inn i huden, med spesielt fokus på problemområder. Brukes morgen og kveld, eller etter behov. Bruk den gjerne også på strekkmerker og arr på kroppen.

TIPS! Fordi oljen er så lett, er den også genial å bruke i hårtuppene og på neglebåndene ;)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

22 KOMMENTARER

 • Reply Ingrid 8. februar 2018

  Hei!

  Ser dette innlegget er et par år gammelt, men, lurer på –
  Leser flere steder angående bruk av nypefrøolje/rosehip oil, det står man skal påføre fuktighetskrem etter påføringen av oljen på huden – er dette nødvendig?
  Selv bruker jeg ikke fuktighetskrem, og ønsker bare holde det på et så minimum og naturlig som mulig – men, trenger noe for tørr hud, så ønsker prøve nypefrøolje. -Kan man bruke den helt alene?:)

  • Reply Birgitte 12. mars 2018

   Hei! Nei, det er ikke nødvendig dersom den gir deg nok fukt i seg selv :) Husk også å peele huden 1-2 ggr i uken for å få oljen til å trekke godt nok inn.

 • Reply Ann Iren 2. mars 2017

  Hei Birgitte :)

  Jeg har tørr hud i følge hudpleieren, men har slitt så med kviser i 3 år. Blir liksom aldri helt kvitt det. Jeg har rosacea, men har ikke noe problemer med det, det har kun kommet 4 ganger/utbrudd på 10 år eller noe, og dette forsvinner med tetracyclin tabletter. Men virker som huden min ikke liker så mye «tull» på seg. Prøvd syrer og diverse men hvis jeg blir litt fin, varer det ikke lenge. Jeg har lest masse om det du har skrevet om oljer og tenkte jeg ville prøve det. Helt naturlige produkter er vel det eneste jeg ikke har prøvd :) Så jeg har kjøpt oljer etter oppskriften som gikk på hudtype tørr hud, med castor olje, solsikke olje og avokado olje til rens og så har jeg kjøpt denne oljen her, nypefrø oljen, som snart kommer i posten, som jeg tenkte og smøre på etter rens. Høres dette greit ut? Bør jeg bruke andre oljer? Er nypefrø oljen «nok» til å bruke i fjeset alene etter rens?

  Hilsen Ann Iren

  • Reply Birgitte 3. mars 2017

   Hei Ann Iren! Jeg ville startet med nypefrøoljen til fukt morgen og kveld, sammen med en god peeling 1-2 ganger i uken. Peeling er veldig viktig for at oljen skal trekke godt inn, og viktig for deg med tørr og uren hud. Gå forsiktig frem med rens også, ikke bruk for varmt vann, og rens kun om kvelden – om morgenen holder det med litt lunkent vann i ansiktet og så smøre med olje. Det kan hende du vil oppleve en kort periode i startfasen der huden blir litt ekstra vrang før den stabiliserer seg, så hold ut dette hvis det skjer ;) Lykke til! Hilsen Birgitte

   • Reply Ann Iren 3. mars 2017

    Tusen hjertelig takk for svar! Er så gøy å lese det du skriver! Gleder meg veldig til å se om dette kommer til og funke :) Har litt arr etter kviser også, men det skal vel nypefrøoljen hjelpe mot. Ja huden min er litt tullete for tida i og med at jeg fødte for 2 mnd siden, så kommer litt hormonelle småkviser og røde flekker i ny og ne. Så må nok bare stå løpet ut og håpe huden endelig kan bli bra nå :) Man bør teste en type olje en måneds tid før man kan si den ikke er noe for min hud? Eller bør man stoppe raskt med oljen hvis det virker som den bare gjør vondt verre? Er jo ikke så lett og evt vite hvilken olje man reagerer på heller da, når rensen inneholder 3 ulike oljer? :) Er det evt en/flere andre typer oljer du ville ha anbefalt? Står jo så mye bra om så mange oljer, så holdt på og kjøpe en hel haug ;) Men tenkte det var lurt og ikke bruke for mange??
    Hilsen Ann Iren

    • Reply Birgitte 10. mars 2017

     Bare hyggelig :) At du nettopp har fått barn kan jo helt klart påvirke huden din, så det er lurt å gi det litt tid, ja. Når det gjelder rens så ville jeg faktisk forsøkt med kun 1 olje til å begynne med, for eksempel en lett mandelolje eller liknende. Castorolje kan virke litt uttørkende på huden hvis du i utgangspunktet har veldig tørr og sensitiv hud. Begynn i det små, rens kun om kvelden og hold ut i allefall et par uker for å se effekten, er mitt råd ;)

 • Reply celine 1. oktober 2016

  Går det ann å bare bruke olje(r) til som sminkefjerner til både øye og hud? hvilke anbefaler du?

  • Reply Birgitte 7. oktober 2016

   Absolutt!! Du kan bruke f.eks oliven- eller mandelolje :)

 • Reply Ruben 14. juni 2016

  Skal vurdere Bolia sofaene opp mot andre alternativer, men hvilke type stoff valgte du – og hvorfor?

  • Reply Birgitte 16. juni 2016

   Vi har kjøpt begge våre brukt, så er usikker på stoffet.. Men lurt å gå for et med høy slitestyrke, så holder den jo mye lenger ;)

 • Reply Ruben 8. juni 2016

  Flott, takker og bukker for det!

  Du har vel ikke tilfeldigvis en sofa type eller merke å anbefale?
  Tenker i henhold til at den skal være mest mulig helse og miljøvennlig.

  Mvh. Ruben

  • Reply Birgitte 10. juni 2016

   Jeg er glad i sofaene fra Bolia. Synes de har topp kvalitet, og så skal de være fri for tungmetaller osv.

   • Reply Ruben 11. juni 2016

    Bolia hadde helt klart mange flotte sofaer, nesten for mye å velge i.
    Synd salget dems går ut i morgen, og jeg vil ikke gjøre noe impulskjøp.
    Men har du tilfeldigvis en favoritt sofa eller serie fra Bolia?

    • Reply Birgitte 13. juni 2016

     Jeg synes alle er fine, men har hatt to forskjellige Bolia Milano.

 • Reply Marte 8. juni 2016

  Brukes oljen istedenfor ansiktskrem eller som et supplement til ansiktskrem?

  • Reply Birgitte 10. juni 2016

   Det kan du velge helt selv, men oljen gir nok fukt så trenger ikke krem i tillegg. Selv bruker jeg ikke kremer, kun oljer. Men hvis du liker å bruke krem bør du påføre oljen først :)

 • Reply Ruben 2. juni 2016

  Flott, takk for det!

  Er det fremdeles disse kosttilskuddene du sverger til?: http://birgittemagnussen.no/kosttilskuddene-jeg-sverger-til/
  Eller har du ny D-Vitamin, Multivitamin og lignende som du heller vil anbefale, og i så fall hvilke?

  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 2. juni 2016

   Jepp, bruker disse fortsatt :)

 • Reply Ruben 29. mai 2016

  Hei!

  Jeg mener jeg har lest at du anbefaler og bruker treredskaper og trefjøler til matlaging?
  Men hva slags type og sort av treredskaper og fjøler anbefaler du, og hvor får en kjøpt dem?
  Tar du dem i oppvaskmaskinen, eller hvordan holder du dem rene og evt. desinfiserer dem?

  Har du også en anbefaling på kjøkkenkniver til å skjære kjøtt, grønnsaker, osv.?

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 30. mai 2016

   Ja, det stemmer :) Jeg kjøper mine på Ikea, Åhléns o.l. Passer alltid på at treet er fra sertifiserte bærekraftige kilder. Kjøp gjerne lokale norske treprodukter også! Jeg vasker dem for hånd med oppvasksåpe og vann. Du kan også rense dem med sitron og salt, se http://birgittemagnussen.no/naturlig-rent-kj-kken/.
   Jeg er glad i knivene fra Victorinox.

 • Reply I.H 28. mai 2016

  Hvor får man tak i slike oljer, og hva ligger prisene på?

  • Reply Birgitte 28. mai 2016

   Klikk på linken i innlegget så kommer du til Pureskin.no som selger oljen :)

  DIN KOMMENTAR