Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Derfor er peeling avgjørende for en vakker hud

Du kan rense, fukte og pleie huden din så mye du vil, men hvis du ikke bruker peeling jevnlig er det vanskelig å få den rene, myke og glødende huden du ønsker deg.

Ettersom vi blir eldre går cellefornyelsen saktere og saktere. Det betyr at masse døde hudceller blir liggende igjen på huden og at produksjonen av nye celler tar lenger tid, noe som gjør at huden kan se grov, tørr og matt ut. I tillegg kan de døde hudcellene blokkere porene og gi kviser og akne. Hudpleieprodukter trekker ikke godt nok inn når huden er dekket av døde hudceller, og blir isteden liggende som et lag utenpå huden.

En god peeling fjerner laget med døde hudceller og får frem friske nye hudceller, som er klare for næring, fukt og pleie i dybden. Hudpleieproduktene dine vil trekke mye bedre inn i huden og virke mer effektivt. Dessuten legger makeup seg finere og jevnere på hud som peeles jevnlig – det husker jeg godt fra da jeg jobbet aktivt som makeup-artist, jeg kunne virkelig se forskjell på om en modell var flink til å bruke peeling eller ikke.

Peeling hjelper til med å åpne porer, fjerne urenheter og rense ut avfallsstoffer. Når du peeler huden økes også blodsirkulasjonen og resultatet er en glødende, frisk og balansert hud. Peeling hjelper også til med å redusere fine linjer og rynker, spesielt de som er forårsaket av tørr og næringsfattig hud. Dessuten er peeling veldig effektivt for å redusere synligheten av pigmentforandringer i huden.

Jeg veksler gjerne mellom forskjellige peelinger etter hva huden min har behov for. Rhassoul Exfoliant fra ISUN er perfekt i hverdagen fordi jeg bare blander den rett i ansiktsrensen min. 1/4 teskje Rhassoul Exfoliant blandet med 2–3 ganger så mye rens, og jeg er good to go. Du kan selvsagt ha i mer av peelingen om du vil ha en kraftigere effekt – eller motsatt om du er veldig sensitiv. Rhassoul Exfoliant er proppfull av mineraler, er mild for huden og virker uttrekkende på urenheter. Du kan også bruke den som ansiktsmaske ved å la den ligge på i 20 minutter. 96480_Rhassoul_Exfoliant_1

En annen favoritt hos meg, som jeg synes er praktisk å bruke i dusjen, er Fig+Yarrow Facial Scrub. Den inneholder havre, som virker beroligende for tørr, irritert og sensitiv hud, og som er kjent for å ha hudlysnende effekt og dermed forbedrer hudtonen. Den inneholder også Fuller’s Earth-leire som har avgiftende og rensende egenskaper, rå honning, som er rik på næringsstoffer og enzymer og som renser, helbreder og fukter huden, og rene eteriske oljer av rosentre, lavendel, rosmarin og kamille, som virker beroligende, reparerende og rensende. Det jeg liker aller best er at den etterlater huden så myk, nesten så jeg ikke trenger å bruke noe fukt etterpå. Og så lukter den supergodt!

57122_Fig_Yarrow_Facial_Scrub__Trial_Travel__1

Uansett hudtype er altså peeling et must i hudpleierutinen din, og slik bruker du det:

 • For de fleste er det best å peele 1–3 ganger i uka, men har du veldig sensitiv hud bør du holde deg til maks 1 gang pr. uke.
 • Påfør peeling på nyrenset, fuktig hud.
 • Massér den inn med forsiktige sirkelbevegelser. Unngå øyenpartiet.
 • La peelingen gjerne sitte på en stund så de aktive ingrediensene virkelig får jobbe i dybden.
 • Ikke glem leppene! De trenger også en lett skrubb i blant.
 • Skyll av med lunkent vann og påfør en ansiktsolje.
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

6 KOMMENTARER

 • Reply Ruben 6. september 2016

  Flott, takk for det!

  Hvilke forskjellige typer Victorinox kniver anbefaler og bruker du, og har du med treskaft eller den andre typen?

  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 9. september 2016

   Jeg har en med treskaft :)

 • Reply Maria 29. august 2016

  Hei! Jeg føler jeg aldri får renset godt nok ned i porer i ansiktet og vurderer å prøve en rensebørste (Clarisonic el.l) Har du noen erfaring med naturlige/økologiske produkter (gel?) som kan brukes sammen med en slik børste? Mvh Maria

  • Reply Birgitte 2. september 2016

   Ja de er supre :) Anbefaler også å sjekke ut Schmidts deo!

  DIN KOMMENTAR