Detox, Grønn livsstil, Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Derfor bør du bruke leiremaske hver uke

[Inneholder affiliatelinker]

De rensende og forskjønnende egenskapene til leire har blitt benyttet av smarte kvinner i tusenvis av år. Allerede på Cleopatra’s tid visste de at det var noe av det beste de kunne behandle huden med.

I tillegg til å virke utrensende, er leire eksfolierende, oppstrammende og mykgjørende. Det fjerner også overflødig olje fra huden din og øker blodsirkulasjonen. Ved jevnlig bruk av leiremasker blir huden ren, myk, balansert og strålende.

Slik bruker du leiremaske på best måte:

 1. Damp først! Ved å dampe huden før påføring av masken åpnes porene og smusset som tilstopper porene myknes opp, slik at det lettere kan trekkes ut. Damping er selvsagt valgfritt, men det vil gi deg mye mer utbytte av leiremasken.
 2. Miks leirepulveret med vann til du får en kremete paste (eller bland den med ansiktsrensen din, aloe vera-gelé, blomstervann eller urtete!). Påfør masken på ren hud, bruk gjerne en bred pensel. Ikke glem halsen og brystet. Unngå øyeområdet.
 3. Velg om du vil la den sitte på til den har tørket. Selv foretrekker jeg å vaske den av litt før, fordi leire kan virke uttørkende på huden dersom den får sitte lenge på og blir helt tørr.

Leiremaskene fra Fig+Yarrow inneholder flere ulike typer leire, tilpasset alle de forskjellige hudtypene – slik at du kan finne akkurat den som passer for din hud. De er også tilsatt eteriske oljer og pleiende blomster.

Du kan kombinere flere masker for å behandle spesifikke soner og problemområder i ansiktet. Jeg har ganske sensitiv hud som lett blir tørr, og digger den hvite masken, som gjør huden min myk, jevn og glødende – uten å irritere eller virke uttørkende. I T-sonen bruker jeg gjerne en mer utrensende variant, for eksempel den røde masken, som er genial mot sorte prikker og urenheter.

Her får du en oversikt over leiremaskene fra Fig+Yarrow, rangert fra den sterkeste til den mildeste:

SVART: En svært avgiftende og porerensende blanding; spesielt egnet for fete og problemutsatte hudtyper.
RØD: En dypt rensende, balanserende og antioksiderende blanding; best egnet for fetere og kombinasjonshudtyper.
GULL: En skånsomt rensende, beroligende og eksfolierende maske, som passer best for irritert, tørr og problemutsatt hud.
GRØNN: En svært nærende bio-mineralsk blanding som balanserer, toner og eksfolierer; passer for alle hudtyper.
ROSE: En skånsomt rensende, dypt fuktighetsgivende maske, spesielt blandet for moden, tørr og sensitiv hud.
HVIT: Den mest skånsomme men likevel dyptrensende og balanserende maske; spesielt egnet for tørr, sensitiv og sart hud.

TIPS! Bruk masken som en pleiende og effektiv skrubb: Miks leirepulveret med litt olje og skrubb med lette sirkelbevegelser på ren og fuktig hud. Vask av med lunkent vann. Kan også brukes på kroppen!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

6 KOMMENTARER

 • Reply zara 5. juni 2018

  Hvor kan jeg finne grønt, rødt Clay?

 • Reply elin danielsen 26. mars 2017

  Takk for en flott og opplysende artikkel. Har kjøpt grønn European clay powder fra Now Solutions fra iHerb, den inneholder kun leire montmorillonite. Vil du si at dette er en sterk eller mild maske? Merker at når jeg har den på tilden tørker så kjennes huden tørr og blir flassete med en gang. DEtte gir seg imidlertid når jeg smører huden med olje (bruker kun hampolje), og huden kjennes stram og mer strålende.

  • Reply Birgitte 4. april 2017

   Hei Elin! Jeg har ikke erfaring med akkurat denne, med jeg tror du fint kan bruke denne på alle hudtyper. Har du sensitiv hud bør du legge et tynnere lag og ikke la den sitte på for lenge. Du kan ev. spraye huden med en god fuktspray underveis, på den måten får du bedre utnyttelse av leiren, uten at huden blir stram og tørr. Hilsen Birgitte :)

 • Reply Isabell 11. juni 2016

  Med litt sensitiv i tillegg til uren/problematisk hud… – hvilke maske er da best? :-)

  • Reply Birgitte 13. juni 2016

   Til sensitiv hud er den hvite masken super! :)

  DIN KOMMENTAR