Hårprodukter, Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

De beste produktene for deg med sensitiv hud

[Inneholder affiliatelinker]

Huden min reagerer veldig på syntetiske stoffer i hudpleieprodukter, og det var en av grunnene til at den ble så mye bedre da jeg gikk over til naturlige produkter. Men selv om produktene er aldri så naturlige og økologiske, kan de likevel trigge irritasjon, kløe, utslett og svie dersom du har veldig sensitiv hud.

5 tegn på at du har sensitiv hud:

 1. Huden begynner å klø, prikke eller svi ved bruk av hudpleieprodukter, makeup, parfyme eller hårprodukter.
 2. Huden reagerer med kløe, utslett eller rødhet ved bruk av rengjøringsprodukter til huset.
 3. Huden blir rød, irritert og tørr når den utsettes for vind og kaldt vær.
 4. Huden er tørr, rød, flassende eller irritert, uten noen kjent årsak.
 5. Du har hudplager som akne, rosacea, psoriasis eller eksem.

Så hvilke er de beste produktene å bruke for deg med sensitiv hud?

Her får du mine favoritter –  som dessuten også egner seg godt for deg som er gravid:

A’kin Unscented Very Gentle Shampoo: Denne er redningen for deg som blir tørr i hodebunnen eller som reagerer med rødhet, kløe, nupper eller irritasjon på huden ved bruk av andre shampoo’er. A’kin Unscented Very Gentle Shampoo er helt parfymefri, fri for SLS/SLES, og vasker håret helt rent uten å tørke ut hodebunnen. Den har en pH-nøytral og hypoallergenisk formel i en fuktighetsbase spesielt utviklet for personer med følsomhet. Super til deg med sensitiv hud og hodebunn og for deg som er plaget av flass. Her finner du mer info om A’kin Unscented Very Gentle Shampoo.

A’kin Very Gentle Unscented Body Wash: En parfymefri og naturlig kroppsvask som lindrer og beroliger sensitiv hud. Den er pH-balansert, fullstendig duftfri, og har en såpefri formel som ikke tørker ut huden. Denne kan du bruke daglig og den egner seg for selv de aller mest tørre og følsomme hudtypene. Den er også egnet for deg som er gravid. Her kan du lese mer om A’kin Very Gentle Unscented Body Wash.

Schmidt’s Fragrance-Free Deodorant: Er det ett sted det ikke er kult med sår, rød og kløende hud så er det på den sarte huden under armene. Konvensjonelle deodoranter inneholder ofte aluminium, parabener, syntetisk parfyme og propylenglykol, så det sier seg selv at første bud er å kutte ut disse. Men også naturlige deodoranter, som ofte inneholder eteriske oljer og natron, kan virke irriterende på ekstra sensitiv hud. Derfor er det perfekt at Schmidt’s har laget en deodorant med nettopp dette i tankene. Schmidt’s Deodorant Fragrance-Free er fullstendig parfymefri og har en myk og kremete tekstur. Den trekker raskt inn og føles ikke klissete på huden. I tillegg er den effektiv! Her finner du mer info om Schmidt’s Fragrance-Free Deodorant.

Karmameju Calm Balm: Dette er et helt fantastisk multiprodukt som en hver med sensitiv hud bør eie! Den funker både som supermild fuktighetskrem, after shave, after sun, massasje- og bleiesalve for babyer og brystsalve for ammende mødre! Og du skal lete lenge etter et mildere produkt enn dette. Økologisk oliven-, kokos- og jojobaolje og sheamør pleier, gjenoppretter og gir dyp fukt til huden, mens rene eteriske oljer av lavendel, kanuka, kamille og calendula helbreder og reparerer følsom hud, og beroliger samtidig kropp og sinn. Her finner du mer info om Karmameju Calm Balm.

Photo: @karmameju_official

Photo: @karmameju_official

Karmameju Green Tea Konjac Sponge: Dette er en genial liten dings for deg med sensitiv hud. Du kan nemlig bruke den til å rense huden med, helt uten bruk av andre renseprodukter. Perfekt hvis du vil minimere antall produkter du eksponerer huden din for. Den både eksfolierer på en mild måte, renser huden effektivt og stimulerer blodomløpet og hudens gjenoppbygging uten å skade de sarte lagene i overhuden. Ekstrakt av grønn te, som er rik på antioksidanter, beskytter huden mot de skadelige virkningene av frie radikaler. Konjac-svampen er laget av 100% naturlig vegetabilsk fiber og er rik på mineraler, vitaminer og aminosyrer. Svampen fuktes godt før bruk og så massérer du huden med den med lette sirkelbevegelser. Voìla – ren, frisk og strålende hud, helt uten irritasjon! Husk å skylle svampen godt etter bruk og heng den opp slik at den får lufttørke. Les mer om Karmameju Green Tea Konjac Sponge her.

S.W. Basics Cleanser: Denne milde, vannbaserte rensen er fri for såpe, alkohol, parabener og sulfater, og perfekt for deg med sensitiv hud. Den kan brukes både morgen og kveld og etterlater huden helt ren og beroliget. Den er basert på økologisk rosevann, som roer ned stresset hud og renser porene, vegetabilsk glyserin, som virker fuktgivende og helende, og tetre-olje, som virker anti-bakteriell og forebygger akne. Her kan du lese mer om S.W. Basics Cleanser.

S.W. Basics Makeup Remover: Less is more når det gjelder ingredienser for deg med sensitiv hud og her har du en skikkelig effektiv sminkefjerner som består av kun superlett økologisk mandelolje, økologisk extra virgin olivenolje og litt jojobaolje. Alt du trenger å gjøre er å riste flasken og påføre oljen med en bomullspad for å fjerne sminke uten at det svir og renner fra øynene. Du kan selvsagt også bruke den til å rense huden med og som en lett ansiktsolje. Denne er også trygg å bruke for deg som er gravid. Klikk her for å lese mer om S.W. Basics Makeup Remover.

P.S. I tillegg til parfyme er det er en del eteriske oljer du bør unngå ved sensitiv hud. For å være på den sikre siden bør du holde deg til de som er kjent som trygge for sensitiv hud, og selvsagt stoppe bruken dersom du likevel kjenner at du reagerer. Trygge oljer inkluderer bl.a. lavendel, rose, kamille, tetre, geranium og neroli.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Tina Angelica 28. september 2016

  Hei! Jeg vet dette kanskje ikke er riktig sted å kommentere da dette dreier seg om helt andre produkter. :-)
  Men jeg at du har anbefalt blant annet rå organic skincare tidligere. Jeg har nettopp skiftet til denne serien da jeg ønsket å bruke økologiske produkter. Nå har jeg brukt produktene i over en måned og huden min har fått flere kviser enn hva jeg hadde fra før. Jeg bruker sevje serien for fet hud. Har tenkt at dette kan være en utrensnkningsperiode, eller om det kan skyldes jojobaen? Ser at du har skrevet at jojobaolje kan virke tilstoppende i sjeldne tilfeller. Er dette hvis man kun bruker ren jojobaolje, eller blir det annerledes hvis jojobaoljen er blandet med andre oljer? Den er nr to på ingredienslisten så jeg vil tro det er en god del jojobaolje i den. Synes det er synd hvis jeg må slutte med serien, for den er virkelig god ellers. :-)

  • Reply Birgitte 30. september 2016

   Hei! Det stemmer at jeg har skrevet om Rå Organic Skincare i en oversiktssak over norske naturlige hudpleiemerker. Men jeg har dessverre ikke erfaring med produktene selv. Det kan nok tenkes at du enten reagerer på jojobaoljen eller noe annet i produktene, eller at du rett og slett har en utrensningsperiode. Brukte du naturlige og rene produkter før du begynte med denne serien? Birgitte :)

   • Reply Tina Angelica 3. oktober 2016

    Takk for svar! Nei, jeg gjorde ikke det.
    Jeg bare synes denne utrenskningsperioden har vart veldig lenge. :-)
    Er veldig glad i Dermalogica produktene så vurderer egentlig å gå over til de igjen da jeg vet de fungerer for huden. Men ser de inneholder dimethicone/cyclomethicone og det er jo mange som er skeptiske til dette da noen sier at dette ikke gjør at huden får puste. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro, for selv har de sagt at de bruker det slik at fuktigheten ikke skal fordampe fra huden, altså at det er noe positivt. :-) Så det blir jo litt ord mot ord. Jeg er veldig fan av tanken på rene produkter og vil ikke bruke noe som ikke er gunstig for huden, men samtidig så mistenker jeg at huden ikke tåler disse produktene jeg bruker nå, for den er som sagt blitt ganske fet.

 • Reply Ruben 24. september 2016

  Hei igjen, og takk for tilbakemelding!

  Det har jeg forståelse for.

  Men vet du hvordan ingrediensene i Greens produkter er behandlet?

  Og vet du tilfeldigvis dette?:

  Siden ingrediensene i Greens produkter sannsynligvis er tørket på en eller annen måte, bør eller skal en da ta pause ifra dem av og til eller i perioder – og isåfall hvor ofte og hvor lenge?
  Siden sannsynligvis alle ingerdeiensene i Greens produkter er tørket på en eller annen måte, vil de da være mer belastende, skadelig, potensielt belastende eller skadelig for nyrene, lever, hodet/hjernen i forhold til å spise de samme ingrediensene ferske?

  Eller vil det å ta Greens produkter hver dag hele året rense og styrke nyrer, lever, hjerte og kretsløp, hodet/hjernen og kroppen generelt i forhold til om en ikke hadde tatt dem?

  Hvilke Greens produkter anbefaler og evt. bruker du selv?

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben

  • Reply Birgitte 30. september 2016

   Hei igjen. Jeg tror du bør kontakte noen leverandører og høre om disse tingene. Du kan jo for eksempel sende en mail til Supernature. Lykke til!

 • Reply Ruben 22. september 2016

  Hei!

  Vet du om det er noen kosttilskudd eller krydder/salt man bør eller skal ta pause ifra, og i så fall hvilke er det – og hvordan bør eller skal man gjøre det da?
  Tenker på multivitaminer/mineraler, CoQ10 Ubiquinol, Vitamin D3, Greens, Omega 3, div. krydder/tørkede urter, salt osv.

  Jeg tenker da i forhold til om nyrer, lever, hjerte og kretsløp, hodet/hjernen og kroppen generelt trenger en pause fra enkelte kosttilskudd, de andre nevnte tingene eller andre ting av og til eller i perioder for og bla. rense dem ut av nyrer, lever, hjerte kretsløp, hodet og kroppen generelt? Eller bare rett og slett gi alle de nevnte organene, hodet og kroppen generelt fri fra enkelte kosttilskudd osv.? Isåfall hvorfor bør eller skal man det?
  Eller bør eller skal kosttilskudd, de andre nevnte tingene eller andre ting tas konstant for og nettopp kontinuerlig rense og styrke nyrer, lever, hjerte og kretsløp, hodet/hjernen og kroppen generelt?

  Bør eller skal man ta pauser fra Best of Greens iblant, og i så fall hvor ofte og hvor lenge? Bør eller skal man da evt. bytte til et annet produkt/greens i mellomtiden eller i «pausen»?
  Eller bør man gi kroppen helt fri av og til eller i perioder, og i så fall hvor ofte og hvor lenge? Hvor ofte er det hensiktsmessig å bytte greens produkt, og/eller ta totalt pause fra dem – og i så fall hvor lenge?

  Hva mener du om disse to greenstilskuddene?: http://www.iherb.com/Pure-Planet-Organic-Best-of-Greens-150-g/16051
  http://www.biolifenorge.no/shop-fulton/multi-greens

  Er disse en bra kombinasjon og spise annenhver boks av, eller har du heller noen andre du anbefaler?

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 23. september 2016

   Hei Ruben. Dette bør nok heller høre med en ernæringsfysiolog om. Jeg personlig tar ikke pauser annet enn når jeg går tom for noe og venter på nye produkter, eller dersom blodprøver viser at jeg har nok av noe. Men jeg er ikke utdannet lege eller ernæringsfysiolog, så føler ikke jeg kan gi deg konkrete anbefalinger på dette, du bør heller følges opp godt av legen din med blodprøver osv. og snakke med fagpersoner innen dette feltet. Når det gjelder greens som er svært utrensende kan det nok være hensiktsmessig med en pause i blant. Jeg har god erfaring med Pure Planet. Det andre har jeg ikke kjennskap til. Hilsen Birgitte

  DIN KOMMENTAR