Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Bevar sommergløden

Etter sommeren kan huden kjennes tørr og stram. Her får du fire tips til  hvordan du gir huden den beste pleien og bevarer sommergløden langt utover høsten. Med enkle, billige og helt naturlige ingredienser såklart! Følg tipsene trinn for trinn eller velg ut det som føles mest fristende for deg.

1. Peeling med sukker & olje eller natron & vann
Bland 1 del kaldpresset økologisk olivenolje med 1 del økologisk sukker. Skrubb forsiktig huden med blandingen med lette sirkelbevegelser. Skyll godt av med lunkent vann, bruk eventuelt en klut. Skrubben fjerner døde hudceller og får i gang blodsirkulasjonen. Den virker også rensende på porer og fjerner smuss og skitt.
En annen favoritt er natronpeeling. Dette er noe av det beste jeg har prøvd på huden min. Du blander rett og slett litt natron (ikke bakepulver altså, men ren natron) med litt vann i håndflaten, til du får en kremete konsistens. Påfør blandingen på fuktig hud og masser forsiktig med fingertuppene. Fokuser på ekstra tørre områder og der du har problemhud. Skyll av med lunkent vann.

2. Dyprens med olje
Etter peelingen er huden myk og glatt og klar for en enda dypere rens. Oljerens gir fukt i dybden og etterlater huden utrolig ren og fresh. Bruk din favorittolje, eller velg for eksempel en økologisk olivenolje. Massér hele ansiktet med rikelig med olje. Her kan du godt ta i litt med fingertuppene for å virkelig komme ned i dybden og få i gang sirkulasjonen. Så legger du en varm fuktig klut over ansiktet og lar denne ligge til den er avkjølt. Gjenta et par ganger med kluten. Dampen fra kluten åpner porene og hjelper til å rense i dybden. Det gjør også at oljen får trekke lenger ned i huden og gi enda mere fukt og pleie. Bruk kluten til å forsiktig fjerne oljen med.

3. Avocadomaske 
Nå er huden skinnende ren og porene er åpne og klare for enda mer næring. På tide med en deilig ansiktmaske. Denne lager du selvsagt enkelt selv med ingredienser fra kjøkkenskapet. Finn frem en moden avocado og litt mandelolje (du kan også bruke olivenolje). Mos halve avocadoen sammen med 1 ts olje i en skål. Påfør blandingen på tørr hud og la den virke i 10–15 minutter. Vask av masken med lunkent vann.

4. Ansiktsolje
Etter denne luksusbehandlingen er det bare å runde av med noen dråper med deilig ansiktsolje. Jeg lager min egen blanding med 50% arganolje, 25% mandelolje og 25 % nattlysolje. Les mer om hvordan du lager egne ansiktsoljer her. Vil du ikke lage selv, får du også kjøpt fantastiske ansiktsoljer på økologiske nettbutikker som greenspirit.no, pureskin.no, lovelula.com eller hos Gimle Økologiske Parfymeri. Rawgaia.com selger supre baseoljer hvis du vil blande selv.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

11 KOMMENTARER

 • Reply Ann Kristin Wien 4. januar 2016

  Hei Birgitte. Takk for oppskrifter og inspirasjon. Kjøpte Sana Bona sin Hamp olje og mandel olje, er det gerit som base olje eller? Var innom life i går og der hadde de det og i noen mindre flasker ved siden av de eteriske oljene?
  Hilsen Nybegynner på dette, men ikke på ølololgisk.
  Ann Kristin

  • Reply Birgitte 5. januar 2016

   Hei Ann Kristin!
   Både hamp- og mandelolje er supert. Mandeloljen er ganske lett og passer de fleste hudtyper. Nå om vinteren kan den kanskje bli i letteste laget for tørr vinterhud, så da er det supert å blande inn andre oljer som gir litt mer fukt, som hampolje. Prøv deg litt frem og se hvor mye du trenger av hver for å få nok fukt.
   Lykke til :)

   • Reply Ann Kristin Wien 5. januar 2016

    Takk for svaret, har lett for å tette seg porene mine i ansiktet av olje så satser på den letteste da, har i hus nå hamp, mandel og olivenolje kaldpresset og økologisk, har og det i rapsolje, hvordan er evnt den?

    Dette liker jeg å smøre på meg uten alle rare stoffer i :)

    • Reply Birgitte 6. januar 2016

     Rapsolje er fint for huden, men personlig synes jeg ikke lukten er så god ;)

 • Reply Ruben 29. september 2015

  Hei igjen, det skal jeg gjøre!

  Men veldig ofte så inneholder de tingene som legen anbefaler eller gir resept på lite gunstige ingredienser, derfor lurte jeg bare på om du tilfeldigvis hadde noen alternativer med bra ingredienser?

  Hva med ingrediensene i disse to?:

  Hudvask: Sodium laureth sulphate, Coconut fatty acid dietanolamide, Cocoamid propylbetain, Glycerol, Acetic acid, Sodium alginate, Trisodium citrate, Sodium bencoate, Potassium sorbate, Havsalt, Farge, Aroma, Vann.

  Hudbalasam: Glycerol, Acetic acid, Tylose, Sodium alginate, Trisodium citrate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Farge, Aroma, Vann.

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 29. september 2015

   Du bør prøve å finne en hudvask uten sodium laureth sulphate eller sodium lauryl sulphate.

   Lykke til! :)

 • Reply Dolly 21. september 2015

  Hei Birgitte og takk for fin artikkel :-) Angående avokadomasken; er det greit å bruke avokadoolje i steden?

  • Reply Dolly 21. september 2015

   Det er rein olje atså av en kaldpressa avokado.

  • Reply Birgitte 23. september 2015

   Avocadoolje er supert for huden og gir masse fukt, men det blir jo en annen type maske / pleie da.

 • Reply Ruben 4. september 2015

  Hei!

  Har du noe du kan anbefale til overflatesår, og sprekker/fotsopp mellom tærne?
  Og evt. noe å smøre på operasjonssår?

  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 11. september 2015

   Beklager, da tror jeg du må høre med legen din.

  DIN KOMMENTAR