Hud, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Solkremguide

Beskytt huden i vårsolen med økologisk solkrem

Endelig er det VÅR. På tide med ny solkrem!

[Inneholder affiliatelinker]

Plutselig skal den bleke vinterhuden vår ut og kjenne på deilige solstråler igjen. Det kan nesten komme som et lite sjokk, og nå er det spesielt viktig å beskytte seg – særlig hvis du har lett for å bli brent. Jeg er overlykkelig over at det finnes økologiske, naturlige og trygge solkremer, som i tillegg beskytter mot både UVB og UVA-stråler. Takk gud for at vi slipper å smøre oss med parabener, mineraloljer, nanopartikler, sprøytemidler og andre ulumskheter!

Jeg foretrekker solkremer med mineralfilter. Det vil si at UV-filteret består av sinkoksid og/eller titaniumdioksid. Dette legger seg som en beskyttende hinne på huden, og gir fullspektret UV-beskyttelse. Syntetiske filtre gir også full beskyttelse dersom de er merket «broad spectrum». MineralFace- og MineralSport-kremene fra COOLA er blant mine favorittsolkremer.

Her får du en liten oversikt:

MineralFace SPF 20 Lotion Tinted Rose passer alle hudtyper og hudtoner, også de med sensitiv eller fet hud. Den er laget med 98% naturlige ingredienser, blant annet økologisk acai-olje med høyt innhold av Omega-3, -6 og -9, B-vitaminer og antioksidantene vitamin C og E – som er effektive mot aldring. Her finner du mer info.

MineralFace SPF 20 Lotion Unscented er også ideell til alle hudtyper og hudtoner. Dette er en klar og ren krem laget med 98% naturlige ingredienser. Økologisk solsikkeoljekstrakt fremmer elastisitet, mens økologisk linfrøolje, som inneholder alpha-linolenic syrer, reduserer rødhet og irritasjon. Planteplanktonekstrakt forynger, samtidig som økologisk agurkekstrakt beroliger huden. Les mer her.

MineralFace SPF 30 Matte Cucumber er solkremen for deg som ønsker en matt finish. Den gir omfattende UVA- og UVB- beskyttelse, i tillegg til beskyttelse mot miljøforurensning. Kremen er lett, med en duft av agurk. Den er laget med økologisk nypeolje og økologisk nattlys- og linfrøolje. Økologisk sheasmør glatter og fukter mens planteplanktonekstrakt forynger huden. Her finner du den.

MineralSport SPF 35 Citrus Mimosa er perfekt for lange, aktive dager i sola – den er vannfast i opptil 80 minutter med svette og vann. Kremen er super til alle hudtyper, og spesielt for deg med sensitiv hud. Den er også egnet til de litt større barna. Inneholder Omega-3 og 6-rike økologiske oljer, som for eksempel Hawaiis dyrebare kukuinøtt-olje (en av mine store favorittoljer!), sammen med Safflower (Fargetistel) og linfrø for å berolige huden og balansere fuktigheten. Økologisk kokosolje og vitamin E tilfører fukt, og økologiske Arnica (Solblom) ekstrakt reduserer betennelse. Økologisk planteplanktonekstrakt forynger, mens appelsinvann toner og strammer huden. Laget med 70% økologisk sertifiserte inaktive ingredienser. Her kan du lese mer.

_1170163 (1)

Produktene fra COOLA beskytter både hud og miljø. De er opptil 97 % økologisk sertifisert, og er produsert ved hjelp av solenergi (de beskytter mot solen ved hjelp av kraften av solen – det kjennetegner hva COOLA står for). I tillegg til «solar powered™», har de også innlemmet det de kaller «farm to face™» som er selskapets policy om å benytte lokale råvarer og leverandører. I 2012 introduserte de «plant protection™» som revolusjonerte bruken av plantestamceller og planteplankton for å øke solbeskyttelse på en naturlig måte. Ettersom de produserer i begrenset antall, i solfylte og trendy San Diego, er de i stand til å endre produktene ofte og dermed få fullt utbytte av nye oppdagelser mht. forskning på området.

Tips til riktig bruk av solkrem: Påfør solkremen over din vanlige ansiktsolje eller dagkrem, ca. 15 minutter før du skal ut i sola. Ofte bruker vi for lite solkrem, så smør rikelig på. Husk å påføre solkrem flere ganger om dagen når du er mye ute, gjerne annenhver time. Ikke glem å smøre halsen og brystet, hvis du vet at du vil få mye sol der også.

PSST! Visste du at mange planteoljer har naturlig solbeskyttelse i seg? For eksempel skal gulrotfrøolje ha SPF på ca. 40, mens kokosolje og buritiolje begge skal ha SPF på ca. 8. Enda en god grunn til å bruke ansiktsoljer daglig – kombinert med en økologisk solkrem såklart ;) Sjekk for eksempel ut Beauty Oil fra RMS Beauty, som blant annet inneholder den beskyttende buritioljen.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

11 KOMMENTARER

 • Reply Rubia 25. juli 2017

  Kjenner du til solkrem som bruker gulrotfrøolje?

  Hvordan er den coola mineral baby 50 spf når det gjelder hvithet? Blir du veldig hvit? Og er den veldig seig?

  • Reply Birgitte 3. september 2017

   Ikke på stående fot dessverre, men skal si fra om jeg kommer over en!

 • Reply Rubia 25. juli 2017

  I følge ewg.com så er det kun den mineral baby 50 spf fra coola serien som får 2 i rating mens alle de andre får rating mellom 3 og 6. Jeg unngår solkremer som har rating mer enn 2. Du da?

 • Reply Fatima 19. juli 2016

  Hei! Kan barn på 2 år bruke de?

 • Reply Cicilie 8. mai 2016

  Hei, ser disse solkremene inneholder aluminiumhydroksid. Er det ok, tenker du? Takk for en fantastisk nettside!

  • Reply Birgitte 13. mai 2016

   Hei Cicilie! Så hyggelig å høre at du liker bloggen :) Aluminiumhydroksid skårer svært lavt på SkinDeep, se http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700321/ALUMINUM_HYDROXIDE/, og skal være trygt å bruke i små mengder. Fortrinnsvis synes jeg produkter bør være helt frie for aluminium, men resten av innholdet i solkremene fra Coola er såpass bra at jeg likevel anbefaler dem på det varmeste, fremfor å bruke konvensjonelle solkremer.

   Hisen fra Birgitte :)

 • Reply Silje 30. april 2016

  Hei!
  Skulle prøve å kjøpe en av kremene du anbefaler, og det er tomt på lager: http://www.pureskin.no/products/mineralface-spf-30-matte-cucumber Noe annet sted å få kjøpt?

  • Reply Birgitte 1. mai 2016

   Jeg skal sjekke med Lene på PureSkin når den kommer inn :) Vet ikke hvor den selges ellers, da må du nesten bare søke litt på nettet :)

 • Reply Eirin Lavine 21. april 2016

  Er disse veganske?

  • Reply Birgitte 21. april 2016

   Ja det skal de være :)

  DIN KOMMENTAR