Makeup, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Verstingstoffer

Derfor bør du bytte til «5-free» neglelakk

[Inneholder affiliate-linker]

Vi jenter elsker neglelakk! Det er få ting som frisker opp mer på en grå dag enn nylakkerte negler. Men visste du at neglelakk er et av de produktene vi bruker som kan inneholde flest skadelige stoffer?

Det er spesielt fem stoffer som det er blitt satt fokus på, som du bør sørge for å unngå i neglelakken din.

Disse 5 er:

Toluene: Dette er en gjennomsiktig væske som brukes mye i maling, lakk, lim, etc. Brukes i neglelakk for å gi en blank og jevn finish. Toulene kan være skadelig å puste inn, det kan skade nervesystemet, gi fosterskade og er også linket til lymfekreft.

Dibutyl Phthalate (DBP): Dette stoffet brukes for å blande fargene i neglelakken og den gjør lakken blank. Det er linket til hormonforstyrrelser, det kan skade evnen til å få barn og det kan forstyrre utviklingen av guttebabyers kjønnsorganer.

Formaldehyd: Dette er kjent for sin kreftfremkallende virkning, men brukes likevel mye i neglelakk. Det er fordi det får lakken til å stivne og gir lenger holdbarhet på produktet. I tillegg til kreft kan formaldehyd gi skade på organer og immunsystemet. Virkelig et stoff å unngå, med andre ord!

Formaldehyd resin: Dette er ikke linket til kreft slik som formaldehyd, men er likevel skadelig. Det kan gi allergi, hudirritasjon og irritere øyne og lunger.

Camphor: Brukes i neglelakk fordi det holder lakken fleksibel etter at den er tørket. Syntetisk camphor er et giftstoff som kan forårsake svimmelhet, kvalme, hodepine, irritabilitet og forvirring(!). Vær spesielt obs hvis du har for uvane å bite negler da dette er mest skadelig om du får det i deg.

Så hvordan styre unna disse? Ganske enkelt: Velg lakker som er merket «5-free». Det betyr at neglelakken ikke inneholder noen av disse fem skadelige stoffene som er vanlig å bruke i konvensjonelle neglelakker.

_1160572

Treat Collection er en gjeng med lekre lakker som alle er 5-free. Jeg digger disse lakkene! I tillegg til å være 5-free, så er det de mest holdbare giftfrie lakkene jeg har prøvd hittil. Dessuten er det masse fine farger å velge mellom! Jeg liker det klassisk, med enten knallrøde, mørkerøde eller «nude» negler, og mine favorittfarger er «Arthouse«, «Celebrity» og «Good Thing«. Klikk her for å finne dine egne favoritter.

For et fint og holdbart resultat bør du bruke basecoat og topcoat også.

Jeg kan også anbefale Gentle Nail Polish Remover Wipes fra Treat Collection. Dette er superpraktiske servietter med en mild soyabasert formel, laget med ren arganolje og beriket med vitamin A, C og E for å fremme sunne, velstelte negler. De inneholder ikke aceton eller sterke acetates som ødelegger negler, neglebånd og tørker ut huden. Deilig å fjerne neglelakk uten å holde på å besvime av lukten! Og så merker du virkelig at de gir fukt istedenfor å tørke ut, slik som vanlige neglelakkfjernere gjør.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR