Grønn livsstil, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

3 naturlige ansiktspeelinger du enkelt lager selv

Glem dyre ansiktsbehandlinger og peelingprodukter fulle av syntetiske ingredienser. Med disse superenkle, hjemmelagede og effektive peelingene får du frem vårgløden på no time!

Natronpeeling
Denne superenkle peelingen gir myk og skinnende hud på kun ett minutt. Bland ca. 1/2 ts natron med litt vann i håndflaten til du får en kremete masse. Påfør på nyvasket hud. Massér blandingen forsiktig inn i huden med lette sirkelbevegelser. Fokusér på ekstra tørre, fete eller urene hudpartier. Unngå den sarte huden rundt øynene. Skyll godt av med lunkent vann og påfør en ansiktsolje eller fuktighetskrem. Brukes maks 1–2 ganger i uken. Denne peelingen kan brukes av alle hudtyper, men bør brukes med ekstra forsiktighet dersom du har veldig sensitiv eller betent hud.

Peeling_2
Kaffeskrubb
Bruk kaffegruten til noe smart! Gruten fjerner døde hudceller og får huden til å stråle, mens antioksidantene i kaffen beskytter huden mot tidlig aldring. Dessuten har koffeinet en oppstrammende effekt på huden – faktisk er det mange kosmetikkprodusenter som bruker koffein i hudpleieprodukter på grunn av dette. Bland ca. 2 ts kaffegrut (fra økologisk kaffe såklart) med 1 ts økologisk olivenolje. Massér blandingen inn på nyvasket hud. Du kan gjerne la blandingen sitte på som en ansiktsmaske i 15 minutter for å få større utbytte av stoffene i kaffen. Skyll godt av og smør deg med en ansiktsolje eller krem dersom du blir tørr. Kaffeskrubben passer alle hudtyper, og er spesielt fin til slapp og gusten hud.

Klementin-enzympeeling
Nå er klementinene på sitt beste, og når det i tillegg har blitt enklere å få fatt i økologiske klementiner er det ingen grunn til å bare spise disse små næringsbombene i julen. Men visste du at klementin også er genialt å bruke på huden? C-vitaminet i klementinene beskytter og revitaliserer huden, mens fruktenzymene fjerner døde hudceller og gir huden ny glød. Enklere kan det ikke bli: Mos en halv klementin i blender eller med stavmikser. Kjør sammen med en teskje eller to med havregryn dersom du ønsker en tykkere konsistens. I motsetning til en skrubb skal ikke enzympeelinger masséres inn i huden. Påfør fruktmosen på ren hud – bruk gjerne en bred pensel, og la den sitte i maks 10 minutter. Unngå området rundt øynene. Reduser tiden dersom du har sensitiv hud. Vask forsiktig av med en klut med kaldt vann og påfør en ansiktsolje. Denne peelingen bør ikke brukes mer enn 1–2 ganger i måneden. Har du ekstra sensitiv hud kan klementin erstattes av mildere frukttyper, som banan eller papaya. Det er normalt å kjenne prikking og varme i huden, men dersom du reagerer med kløe eller svie, skal du unngå en slik peeling. Hvis du er usikker kan du gjøre en test på et lite hudområde først.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

16 KOMMENTARER

 • Reply Helene 19. februar 2016

  Hei Birgitte!

  Elsker både bloggen og boka di:) Lurte på om du har noen tips til hva man putte i oljeblandingen sin nå på vinteren? Får så utrolig tørr hud, men kan også lett få uren hud. Bør man egentlig gå over på fuktighetskrem?

  • Reply Birgitte 19. februar 2016

   Hei Helene! Tusen takk :)

   Nei, du kan fint bruke oljer, men gjerne supplere med en fetere olje for å få nok fukt. Prøv f.eks nypefrøolje eller avocadoolje. Sheasmør rett på huden kan også gjøre nytten.

 • Reply Else Johanne 24. april 2015

  Hei :)Jeg er blitt en ivrig følger og leser av bloggen din.Har den siste tiden bare brukt oljer til huden. Prøver meg frem.Jeg har en sønn på 18 år som er plaget med kviser og utslett på hals,bryst og rygg. Vet ikke hva det er.Men har vi noen forslag til div.oljer som er god på eksem, utslett og lignende? Takk for din gode råd og oppskrifter så langt :)

  • Reply Birgitte 27. april 2015

   Hei! Så hyggelig at du setter pris på bloggen :)

   Jeg vil anbefale dere en utredning hos en lege med helhetsmedisinsk perspektiv, f.eks greendoctors.no. Meieriprodukter, sukker og gluten kan være nyttig å kutte ut en periode og se om det har effekt. Og unngå parfyme, konvensjonelle hud- og hårprodukter, og bruke kun naturlige vaskemidler. Tamanuolje kan være fint å teste på kviser og utslett. Den finner du her: http://www.iherb.com/Natural-Styles-100-Pure-Tamanu-Oil-1-fl-oz-30-ml/27924#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=tamanu%20oil&rc=55&sr=null&ic=1.

   Ønsker dere masse lykke til!

   • Reply Else Johanne 27. april 2015

    Takk for svaret :)Skal bestille time for utredning.Når du kjøper produkter fra eks. Iherb, kommer det toll i tillegg på varene ?

    • Reply Birgitte 27. april 2015

     Hvis du handler for over 350 kr inkludert frakt, kan det komme toll og moms på varene.

     • Else Johanne 27. april 2015

      Ok, takk skal du ha. Det kommer nok flere spørsmål fra meg ;)

     • Birgitte 28. april 2015

      Bare hyggelig, og masse lykke til!

 • Reply Caroline 8. april 2015

  Hei!
  Veldig kjekk blogg du har.. Er så kjekt å lese. Kom ikke over dette innlegget før nå, og derfor lurte jeg på om appelsin er like effektivt som klementin tror du? I og med at det ikke er helt sesong for klementin akkurat nå.
  Caroline :-)

  • Reply Birgitte 9. april 2015

   Hei! Så hyggelig at du liker bloggen :)
   Ja, du kan godt bruke appelsin. Men husk at det kan være lurt å teste på et lite område først, i tilfelle huden din reagerer på det.

 • Reply Laila Myrstad 26. mars 2015

  Så flott og nyttig blogg du har. Gleder meg til å lese den hver gang, alltid noe nyttig. De hjemmelagede økologiske superkapslene er helt fantastiske. Og de gode grønne smoothiene, kjempegode. Igjen takk for alt du deler med oss.

  • Reply Birgitte 27. mars 2015

   Tusen takk, så hyggelig å høre, Laila!

   God påske!

 • Reply Madelene 19. mars 2015

  Hei Birgitte:)
  Jeg har funnet ut at jeg trenger litt mer fukt enn det å bare bruke ansiktsoljer. Jeg har tørr hud med en tendens til å få kviser og hvite mark om jeg ikke får nok fukt.
  Jeg lurte på om du kunne anbefale en ansiktskrem som er innenfor dine kriterier som glutenfri,parfymefri og som gir fukt? og som ikke koster skjorta:P
  Det er så mange å velge mellom i butikkene og på nettet at jeg blir svimmel;-)
  Hilsen Madelene

  • Reply Birgitte 20. mars 2015

   Jeg har kun brukt oljer i en årrekke og har sånn sett liten erfaring med kremene på markedet. Kanskje du kan finne noe på pureskin.no? De er veldig nøye på kvalitet.

 • Reply Kjersti 16. mars 2015

  Hei! Bruker du brukt kaffegrut eller tar du den rett fra posen?

  • Reply Birgitte 20. mars 2015

   Hei :) Jeg bruker brukt kaffegrut.

  DIN KOMMENTAR